John Wick dizisi hayal kırıklığına uğrattı: "Ucuz, cazibesiz, özelliksiz"

Merakla beklenen mini dizinin John Wick evrenine ışık tutması bekleniyordu

The Continental'ın yapımcısı Basil Iwanyk, diziyi "John Wick dünyasının Batman Başlıyor'u" olarak nitelendirmişti (Peacock)

John Wick spinoff'unun yarın yapılacak prömiyeri öncesinde The Continental için ilk eleştiriler geldi. 

Yeni dizi 1970'lerde geçiyor ve Keanu Reeves'in başrolde yer aldığı film serisinde görüldüğü gibi Winston'ın New York Continental'ın başına nasıl geçtiğini anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suç dramasında Colin Woodell'ın canlandırdığı genç Winston, Continental'ın başkanı Cormac tarafından kardeşini avlamaya zorlanıyor. Bu görev Winston'ı, ünlü oyuncu Mel Gibson'ın canlandırdığı Cormac ve diğer Continental suikastçılarıyla karşı karşıya getiriyor.

The Continental için gelen ilk eleştiriler iyi gözükmüyor. John Wick spinoff'u, ilgi çekmeyen hikayesi nedeniyle eleştirildi ve "yavan" diye nitelendirildi.

"Rol için yanlış seçim"

ScreenRant'tan Rachel LaBonte "bu dizide olup bitenlerin hiçbiri gerekli değil" diye yazdı. 

Variety'den Alison Herman "The Continental'ın hikayesini harekete geçirmesi bile neredeyse ilk John Wick filminin tamamı kadar sürüyor" ifadelerini kullandı.

TheWrap'ten Gregory Lawrence, oyuncuların performansını eleştirerek Woodell'in "Winston rolü için yanlış seçim olduğunu veya yanlış yönlendirildiğini" iddia etti.

Comicbook.com'dan Charlie Ridgley ise, "Oyuncu kadrosunun çoğunluğu kendilerine verilenle harika iş çıkarıyor" diyerek birçok hatanın senaryoda yattığını ima etti.

Diziyi doğrudan John Wick filmleriyle karşılaştıran pek çok yazıda, eleştiri oklarının merkezinde dizinin hikayesi yer aldı.

"Ekonomik bir otele eşdeğer"

SlashFilm'den Jeremy Mathai, hikayenin ilerleyişi söz konusu olduğunda, "Wick evreninde keşfettiği her yeni köşe, dizinin, filmlerin çok dikkatli bir şekilde beslediği gizemi boşaltmaktan başka bir şey yapamayacağını" söyledi.

Slant Magazine'den Ross McIndoe, "Dizi, ekonomik bir otele eşdeğer" diyerek ekledi:

Ucuz, cazibesiz ve özelliksiz.

"İçi boş bir taklit"

IndieWire'dan Ben Travers, The Continental için "John Wick prequel dizisi içi boş bir taklit" ifadesini kullandı ve ekledi:

Üç gecelik bir yayın etkinliği şu soruyu sormaya yelteniyor: Mel Gibson'dan kaçmak için ne kadar ileri gidersiniz?

Vulture'dan Roxana Hadadi de diziden memnun kalmadı:

Gerçek tarihi olaylara, cinsiyetçilik ve ırkçılıkla ilgili sorulara, New York'un zenginleriyle fakirleri arasındaki uçuruma dair ince yorumlara bağlı kalarak kendini aşındırıyor. Bunların hepsi serinin yerleşik eksantrikliğiyle karşılaştırıldığında katı bir şekilde sıradan.

Bölünmüş aksiyon sahneleri, fazlasıyla kalabalık hikaye ve John Wick serisindeki gizemlerin hemen yok olmasıyla The Continental serinin ilk fiyaskosu gibi görünüyor. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU