Netflix'te rekor kıran One Piece tahtından indirildi

Manga serisinden uyarlanan dizi, Netflix'e bölüm başına 10 milyon sterlinden (yaklaşık 335 milyon TL) fazlasına mal olduktan sonra harika bir başlangıç yapmıştı

Netflix'in yüksek bütçeli canlı aksiyon uyarlaması One Piece, Netflix'in Top 10 sıralamasındaki tahtından artık indirildi.

Popüler Japon manga serisinin TV uyarlaması, 31 Ağustos'ta gösterime girmesinin ardından Netflix'in en popüler dizileri listesinde bir numaraya fırlamıştı.

Netflix Almanya'nın resmi sitesine göre dizinin her bir bölümüne 17 milyon dolar gibi dudak uçuklatan bir bütçe ayrılmıştı.

One Piece, 7 Eylül itibarıyla Netflix ABD sıralamasındaki birinciliğini Shane Gills'in Beautiful Dogs adlı 52 dakikalık özel komedi programına çoktan kaptırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barselona'da yaşarken şiddet içeren bir soyguna karışan Britanyalı bir vekil öğretmeni (Evin Ahmad canlandırıyor) konu alan yeni gerilim dizisi Kim Bu Erin Carter'ın (Who Is Erin Carter?) arkasından gelen One Piece, Birleşik Krallık'ta da ikinci sırada yer alıyor (Manga uyarlaması Türkiye'de de ikinci sırada -ed.n.).

Harika bir başlangıç yapan One Piece ilk hafta sonunda dünya çapında 84 farklı ülkede bir numaraya yerleşerek Netflix'in Addams Ailesi uyarlaması Wednesday ve bilimkurgu dizisi Stranger Things'in 4. sezonunun rekorunu kırmıştı. Her iki dizi de gösterime girdiği ilk hafta sonu 83 bölgede bir numaraya yerleşmişti.
 

Nami
Emily Rudd, One Piece'te Nami rolünde (Netflix)


Canlı aksiyon dizisinin başrolündeki Iñaki Godoy'un canlandırdığı Monkey D. Luffy; Roronoa Zoro (Mackenyu canlandırıyor), Nami (Emily Rudd canlandırıyor), Usopp (Jacob Romero canlandırıyor) ve Sanji'den (Taz Skylar canlandırıyor) oluşan bir korsan ekibiyle birlikte kayıp bir hazineyi bulmak için keşif gezisine çıkıyor.

Serinin hayranları, animelerin canlı aksiyon uyarlamalarının "lanetini" kırdığı için One Piece'e övgüler yağdırıyor. Netflix daha önce Cowboy Bebop ve Death Note dahil bir düzineden fazla popüler anime eserini uyarlasa da çoğu, hayranlar ve eleştirmenlerin beğenisini kazanamamıştı.

Eiiçiro Oda, hem One Piece animesinin hem de yeni Netflix dizisinin dayandığı orijinal manganın yaratıcısı.

Matt Owens ve Steven Maeda'nın geliştirdiği yeni dizinin gösterime girmesinden önce Oda, hayranların yeni canlı aksiyon versiyonuna muhtemelen tepki göstereceğini tahmin ediyordu.

Önceki aylarda yazdığı bir açık mektupta Oda, "One Piece'i canlı aksiyona uyarlama fikrinin 7 yıl önce oraya çıkması çok saçma! Böyle bir dünyayı gerçekliğe taşımak nasıl mümkün olabilirdi?

Çok fazla çalışma gerektirdi... oyuncuların çabaları, binaların ve kostümlerin yeniden yapılması, durumların sadece canlı aksiyonda çalışabilecek şekilde gerçekleştirilmesi, diyaloglar... ve birlikte çalışan bu kadar çok kişinin özverisi zaten başlı başına güzel bir şeydi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU