Meşhur dizi, 28 yıl boyunca yayımlandığı kanaldan ayrıldı

Hollyoaks, 1995'ten beri Channel 4'un demirbaşlarından biriydi ta ki şimdiye kadar

(Lime Pictures)

Hollyoaks, dizinin 28 yıllık tarihinde ilk kez Channel 4'da yayımlanmayacak. Bunun yerine, dizi artık kalıcı olarak E4'da ve Youtube'da gösterilecek.

Pembe dizi kanalda 1995'te yayımlanmaya başlasa da patronların yaptığı değişiklik, dizinin daha genç seyircilerini hedef kitle olarak belirledi.

Bu değişikliği The Independent'a doğrulayan Channel 4, her bölümün E4'da prömiyer yaptıktan sonra YouTube'a yükleneceğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollyoaks'un bölümleri 2005'ten beri E4'da vizyona giriyordu. Her bir bölüm, ertesi gün Channel 4'da yayımlanıyordu.

Ancak Channel 4'un patronları her yeni bölümü, ilk bakışı internet üzerinden sağladıktan yarım saat sonra, E4'da yayımlayarak dijital çağdan yararlanmayı umuyor. Önceden bu bölümler ertesi gün Channel 4'da yayımlanıyordu ancak artık TV kanalı yerine YouTube'da izlenebilecekler.

Channel 4'un baş içerik sorumlusu Ian Katz şunları söyledi:

Hollyoaks her zaman en genç ve en yenilikçi pembe dizi olmuştur, bu nedenle daha genç izleyicilerin davranışlarındaki değişiklikleri kucaklayan ve gerçekten dijital odaklı bir yayın modeline geçen ilk pembe dizi olması yerinde. Geçen yıl dijital yayın öncelikli bir modele geçen Hollyoaks, Birleşik Krallık'ta bu adımı atan ilk pembe dizi olmuştu ve şimdi bu değişimin sıradaki aşaması gerçekleşiyor.

Hollyoaks'u kendi platformlarımızın yanı sıra YouTube'da yayımlamanın yepyeni bir nesli diziyle tanıştırmasını umuyoruz.

Hollyoaks, İngiltere'nin kuzeybatısındaki Chester'da yaşayan bir grup banliyö üniversitesi öğrencisinin hayatlarındaki sayısız iniş ve çıkışları konu alıyor. Channel 4 için daha önce Brookside'ı tasarlamış olan Phil Redmond tarafından yaratılan dizi, 1995'ten beri kanalın temel dayanağı.

Bu pembe dizi, Chester'da geçse de esasen Liverpool'un banliyösü Childwall'daki Lime Pictures stüdyolarında çekiliyor.

Her zaman hedef kitlesinin genç yetişkinler olduğu düşünülmüş ve önemli konuları ele aldığı için ödüller kazanmıştı ki bunlar arasında 2014 ve 2019'da verilen Britanya'nın En İyi Pembe Dizisi payesi de var. Dizinin ele aldığı önemli konular arasında akıl sağlığı, bıçaklı suçlar, kadına yönelik şiddet ve dönüşüm terapisiyle ilgili temalar var.

Hollyoaks yıllar içinde Will Mellor, Ricky Whittle ve Game of Thrones yıldızı Nathalie Emmanuel gibi isimlerin yıldızını parlattı. Yıllar boyunca Holyoaks'ta rol alan diğer oyuncular arasında Gary Lucy, Emmett J. Scanlan, Warren Brown ve Jennifer Metcalfe da bulunuyor.

Toy Hutchinson'ı canlandıran Nick Pickard, başından beri dizide yer almayı sürdüren tek oyuncu konumunda.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU