John Wick dizisinin fragmanında Mel Gibson'ın ön planda olması tartışma yarattı

Oyuncunun dizinin oyuncu kadrosuna alınması tepki çekti

Mel Gibson'ın, yeni John Wick dizisinin ilk fragmanında merkezde yer alması tartışmalara yol açtı.

Oyuncu ve yönetmen, başrol oyuncularından biri olduğu Continental: John Wick Dünyasından'la (The Continental: From the World of John Wick) ABD televizyonundaki ilk düzenli rolünü canlandıracak.

Gibson, Keanu Reeves'in başrolünü oynadığı aksiyon serisindeki suikastçı otelinde çalışan Cormac'i canlandıracak. Continental'da, 1970'lerdeki genç Winston Scott'ın gözünden otelin kökeni keşfedilecek. John Wick filmlerinde Winston'ı Ian McShane canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç bölümlük dizide Colin Woodell, Ayomide Adegun ve Mishel Prada da rol alıyor.

Gibson'ın oyuncu kadrosuna alındığı haberinin 2021'de duyurulmasından kısa süre sonra, yıldız hakkındaki pek çok iddia nedeniyle John Wick'in hayranları bunu onaylamadığını paylaşmıştı. 67 yaşındaki oyuncu geçmişte ırkçı, Yahudi düşmanı ve homofobik yorumlar yapmakla suçlanmıştı.

2006'da Malibu'da alkollü araç kullandığı şüphesiyle gözaltına alınan Gibson, bir polis memuruna Yahudi düşmanı sözler sarf etmişti. Oyuncu daha sonra özür dileyerek yorumlarının "bir cinnet anında ağzından kaçtığını" belirtmişti.

4 yıl sonra Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi'nin (The Passion of the Christ) yönetmeni, o zamanki kız arkadaşı Oksana Grigorieva'yla yer aldığı sızdırılan bir kayıtta ırkçı bir hakaret etmişti. Los Angeles County Şerif Departmanı, Gibson hakkında aile içi şiddet soruşturması başlatmış fakat daha sonra Gibson'ın kabahat düzeyindeki darp suçlamasında, suçu işlediğini kabul etmeden verilen hükmü kabul etmesi üzerine dava düşmüştü.

Hollywood oyuncuyu bir dönem kara listeye alsa da Gibson 2017'de, başrolünde Andrew Garfield'ın oynadığı Savaş Vadisi'yle (Hacksaw Ridge) En İyi Yönetmen dalında Oscar'a aday gösterilmişti.

Temmuz 2021'de Gibson, bir videoda Donald Trump'ı selamlarken görüldükten sonra da eleştirilere maruz kalmıştı.
 

Mel Gibson
Mel Gibson, John Wick dizisi Continental'da (Prime Video)


Continental: John Wick Dünyasından, 22 Eylül'de Prime Video'da yayımlanacak. Önceki aylarda gösterime giren 4. John Wick filmi büyük beğeni toplamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU