Köpekbalığıyla boğuşan sörfçünün "bacağı koptu"

Vücudunun alt kısmından ve iki bacağından ısırılan Yeni Güney Gallerli sörfçünün durumu ciddiyetini koruyor

(Unsplash)

Kıyıya geri yüzmeden önce 30 saniye boyunca boğuştuğu büyük beyaz köpekbalığı tarafından ısırılan bir adamın bir bacağını kaybettiği bildirildi.

44 yaşındaki sörfçü cuma sabahı saat 10 sularında Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletine bağlı Port Macquarie kentindeki Lighthouse Plajı'nda sörf yaparken vücudunun alt kısmından ve iki bacağından ısırıldı.

Yerel polis Toby Begg adlı kişinin köpekbalığıyla yaklaşık 30 saniye boğuştuktan sonra kıyıya geri yüzdüğünü belirtti. Begg bu esnada her iki bacağının da ciddi şekilde yaralandığını fark etmiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hava yoluyla Newcastle'daki John Hunter Hastanesi'ne kaldırılan Begg'in durumu ciddiyetini korurken, 7 News iki çocuk babası adamın bir bacağını kaybettiğini bildirdi.

Cuma akşamı kapalı kalan plaj, muhtemelen 24 saat boyunca kapalı tutulacak.

Yeni Güney Galler Polisi Başmüfettişi Martin Burke, 2GB adlı radyo kanalına şöyle dedi:

Aktarıldığı üzere 30 saniye kadar köpekbalığıyla mücadele etmeye çalışan adam, daha sonra yüzerek kıyıya çıkmış ve burada alt bacağına ciddi yaralar aldığını fark etmiş.

Fotoğraflarda mavi ve beyaz bir sörf tahtasının alt kısmının parçalandığı ve kenarında ısırık izleri olduğu görülüyor.

Polis tahtadaki ısırık izlerinin büyüklüğüne bakarak köpekbalığının yaklaşık 3,8 metre ila 4,2 metre olduğunun düşünüldüğünü belirtti.

Begg ısırıldığı sırada 6 kişilik bir grupla birlikte kıyıdan yaklaşık 150 metre açıkta sörf yapıyordu.

Aralarında görevde olmayan bir acil servis doktorunun da bulunduğu görgü tanıkları, sağlık görevlileri gelene kadar Begg'in bacaklarına turnike uyguladı ve ilk yardım yaptı.

Avustralya Cankurtaran Hizmeti'ne bağlı Port Macquarie cankurtaranları, Begg'e en iyi dileklerini iletti. Açıklamada, "Olayı yaşayan mağdurun durumunun iyi sonuçlanmasını umuyor ve bunun için dua ediyoruz" diye belirtildi.

Lighthouse Plajı'nda köpekbalığı aktivitesini izlemek için kullanılan iki adet SMART (Shark-Management-Alert-In-Real-Time/Köpekbalığı Kontrolü için Gerçek Zamanlı Uyarı) drumline bulunuyor.

Plajda Temmuz 2021 ile Haziran 2022 arasında, aralarında iki erkek beyaz köpekbalığının da bulunduğu yaklaşık 10 köpekbalığı tespit edildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU