Snapchat'in yapay zeka sohbet botu paylaştığı fotoğrafla kullanıcıları korkuttu

Bazıları o kadar endişeli ki uygulamayı sildiklerini söylüyor

(Reuters)

Snapchat kullanıcıları, uygulamanın yapay zeka sisteminin kendi başına "korkunç" bir görsel paylaşmasının ardından dehşete düştüklerini söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"My AI" özelliği Snapchat'e yerleştirildi ve bir sohbet botu işlevi görüyor: Kullanıcılar onunla gerçek bir insanla konuşur gibi konuşabiliyor. Bu özellik sadece Snapchat özelliklerini önermekle kalmayacak, insanlarla sohbet de edecek.

Ancak önceki gece Snapchat kullanıcıları, yapay zeka arkadaşlarının hikayesinde bir görsel paylaştığını fark etti. Sistemin bunu yapabildiği bile bilinmediği için bu bir sürpriz oldu.

Kullanıcılar daha sonra kendilerini görselin kendisiyle ilgili endişelenirken buldu. Görselde iç içe geçen iki renk vardı, öyle ki birçok kişi bunun bir duvar ve tavanın fotoğrafı olduğunu düşündü.
 

Snapchat My AI sizde de hikaye paylaştı mı?

Twitter'da bazı kullanıcılar, fotoğraftakinin kendi duvarlarını gösterdiği korkusuyla paniğe kapıldıklarını bile söyledi. Ancak tüm Snapchat kullanıcılarında aynı görsel var gibi görünüyor ve gerçekte neyi gösterdiği belli değil.

Fotoğraf yayımlandıktan çok kısa bir süre sonra tekrar kaldırıldı. Snapchat'in My AI'ı daha sonra çevrimdışı oldu ve onunla konuşmaya çalışan kullanıcılar "teknik bir sorun" yaşadığını belirten bir hata mesajı aldı.

Bir süre sonra My AI tekrar çevrimiçi oldu ancak gönderi geri gelmedi. Kullanıcılar daha sonra sisteme ne olduğunu sorabildi. Yapay zeka, bir kullanıcıya verdiği yanıtta gönderinin "ortalığı karıştırmak için eğlenceli bir yol olduğunu", ardından "herhangi bir endişeye yol açtıysa" özür dilediğini söyledi.
 

Snapchat AI?!

Özrün kabul edildi

Bir başka konuşmadaysa My AI, gönderinin "çok komik ve kendilerini oldukça korkutan" bir "ürkütücü hayalet şakası" olduğunu söyledi. Görünüşe göre My AI daha sonra yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.
 

Snapchat yapay zekası sadece "kırmızı" dedi. BU DA NE DEMEK


Ancak hem bu açıklama hem de My AI'dan gelen diğer şüpheli mesajlar, yapay zeka sisteminin gerçekte ne yaşandığına dair gerçek bilgiler vermek yerine sorulara yanıt olarak hikayeler uydurmasının bir sonucu olabilir.

My AI'da kullanılanlar gibi büyük dil modelleri, sorulara ikna edici cevaplar vermekte çok başarılılar ancak çoğu zaman bu bilgiler gerçekte doğru değil.

Snapchat yaptığı açıklamada teknik sorunlar yaşadığını doğruladı. The Independent'a konuşan şirket sözcüsü, "My AI geçici bir kesinti yaşadı ve sorun şu anda çözüldü" dedi.

Ancak sözcü bu geçici kesinti başlamadan hemen önce yayımlanan olağandışı fotoğrafa değinmedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU