Japonya'da yağışlar nedeniyle yaklaşık 847 bin kişi için 'tahliye' talimatı verildi

Japonya Meteoroloji Ajansı en üst seviyede sel ve toprak kayması uyarısında bulundu. Uyarının ardından riskli bölgelerden 847 bin kişi için tahliye talimatı verildi

Fotoğraf: Reuters

Japonya şiddetli yağışlar ilk belirlemelere göre 2 can aldı. Saga bölgesinin Takeo şehrinde, sel sularında sürüklenen aracın içinde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bir kişinin ise Fukuoka bölgesinin Yame şehrindeki selde hayatını kaybettiği açıklandı.

Yağışların süreceğini belirten Japonya Meteoroloji Ajansı, en üst seviyede sel ve toprak kayması uyarısında bulundu. Uyarının ardından Fukuoka, Saga ve Nagasaki bölgelerinde yaklaşık 847 bin kişinin tahliye edilmesi talimatı verildi.

Yağışlardan en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Saga’da Vali Yoshinori Yamaguchi, Öz Savunma Kuvvetlerinden yardım talebinde bulundu. Saga'da çok sayıda araç sular altında kalırken,  tren tren istasyonu da selden etkilendi. Bölgede tren seferleri iptal edildi.

Japon yayın kuruluşu NHK, sel nedeniyle bazı banka ve postanelerin çalışamadığını, bir kişinin de kayıp olduğunu duyurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU