1987 yapımı meşhur gerilimin ucuz kopyası, Netflix'in yıldızı oldu

Gişede çakılan film, Netflix'te en çok izlenenlerden biri

2020'nin sonunda gösterime giren film, pandeminin de etkisiyle sadece 7 milyon dolar hasılat elde edebildi (Summit Entertainment)

Fatale şu sıralar Netflix'in en çok izlenen filmlerinden biri olabilir ancak filmin popülaritesindeki ani artış, 1987 yapımı klasikleşmiş gerilimin kopyası olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Yönetmenliğini Deon Taylor'ın üstlendiği ve senaryosunu David Loughery'nin kaleme aldığı Fatale'in geçmişi pek de parlak değil. 

Gişede hüsran

Netflix'te yayımlanan psikolojik gerilim, 2020'de vizyona girdiğinde gişede büyük bir hüsrana uğradıktan sonra yayın platformunun ana sayfasından da silinecek gibi görünüyordu. Ancak her nasılsa Fatale, başarısızlığından üç yıl sonra geri döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kötü kararlarla dolu bir sadakatsizlik gerilimi olan Fatale'de Michael Ealy, eşi Tracie'nin ilişkisi olduğundan şüphelenen eski basketbol oyuncusu Derrick Tyler rolünde. 

Las Vegas'ta kaçamak yapan Derrick, kaçamadığının ardından kendini belaya bulaşmış halde buluyor. 

Hikaye tanıdık gelmiş olabilir çünkü Fatale'deki karakter gelişimleri ve olay örgüsü 1987'de Oscar'a aday gösterilen meşhur filmdekilerin çoğunu yansıtıyor.

Öldüren Cazibe'ye (Fatal Attraction) şaşırtıcı derecede benzeyen konusu ve ismiyle Fatale, bu ikonik filmle karşılaştırılmaktan kurtulamıyor. 

Adrian Lyne'ın Öldüren Cazibe'si sorunlarına rağmen türün klasiklerinden biri olarak kabul ediliyor. Psikolojik gerilim filminde Michael Douglas, tıpkı Ealy'nin canlandırdığı Derrick gibi, ailesi şehir dışındayken tedbirsiz bir ilişki yaşayan evli Dan Gallagher rolünde.

Hikayesi ve finali aslının yanında sönük kaldı

Dan'in kaçamak yaptığı Alex Forrest'ı Glenn Close canlandırıyor ve ilişkilerin kısa sürmesine rağmen Dan'i takıntı haline getiren kadın rolünde başarılı bir performans sergiliyordu. Benzer şekilde, Swank'in canlandırdığı Val de Las Vegas'ta yaşadıkları ilişkiden etkilenerek Derrick'i takip etmeye başlıyor.

1987'nin en çok hasılat elde eden filmi olmasına ve 6 dalda Oscar'a aday gösterilmesine rağmen, Öldüren Cazibe gösterime girdiği dönemde olduğu gibi bugün de tartışmalı olmaya devam ediyor. Filmin şiddet yanlısı, saplantılı kadın tasvirinin, kadın düşmanı klişeleri sürdürdüğüne şüphe yok. 

Fatale'in hikayesi ve sonu Öldüren Cazibe'ninkinin yanında sönük kalırken, film kötü bir taklit olmakla kalmıyor, ucuz bir heyecan yaratmaya çalışırken klişelere oynuyor.

Fatale, tüm bunlara rağmen şu anda Netflix'in en çok izlenen filmler listesinde 6. sırada yer alıyor. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Huffington Post

DAHA FAZLA HABER OKU