Oppenheimer hayranları filmdeki "rahatsız edici" detaya dikkat çekti

Sinemaseverlerden biri, "Bunu aklımdan çıkaramıyorum" dedi

Oppenheimer'da fark eden izleyicilere rahatsızlık veren küçük bir ayrıntı vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Christopher Nolan'ın yazıp yönettiği film temmuzda vizyona girdi ve sinemacının kariyerinin en büyük hitlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Film, 1945'te Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının yaratılmasına öncülük eden fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hikayesini anlatıyor.

Filmin başlarında Jean Tatlock (Florence Pugh) karakteri tanıtılıyor. Tatlock, Oppenheimer'la ilişki yaşıyordu. Oppenheimer bu ilişkiyi karısı Kitty'yle (Emily Blunt) evliyken sürdürdü.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Oppenheimer'ın Tatlock'la ilişkisi, Tatlock'un komünist partiyle olan bağları nedeniyle de hoş karşılanmıyor. Bu, çok gizli Manhattan Projesi'ni yürütmesi için Oppenheimer'ı işe alan ABD yönetimi yetkililerini endişelendiriyor.

Tatlock'un kaderi, intihar ederek öldüğü ortaya çıkmadan önce film boyunca ima ediliyor. Hızlı çekimlerden oluşan üzücü sahnelerde, kendini küvetinde boğarken görülüyor.

Fakat filmin bir noktasında, sahne bir anda banyodaki Tatlock'a geçtiğinde, siyah eldiven giymiş ellerin Tatlock'un kafasını küvete bastırdığı görülebiliyor.

Sahne o kadar hızlı ki birçok kişi filmi ilk izlediğinde bunun farkına varamıyor ve görenler bile hayal edip etmediklerini düşünüyor.

Kimilerine göre Nolan, Tatlock'un intiharının sahte olduğunu öne sürüyor fakat Oppenheimer'ın ölümden haberdar olduktan sonra hissettiği suçluluğu dışa vurma niyetinde olması daha muhtemel.

 

Oppenheimer

Florence Pugh ve Cillian Murphy, Oppenheimer'da (Universal Pictures)


@thejoshl, "Oppenheimer'da aklımda çıkaramadığım şey, Florence Pugh'a geri döndüğümüzde kısa süre görülen siyah eldivenler" dedi ve ekledi:

Nolan gerçekten de korku modundaydı.

@NotYetSurgeon, "Siyah eldiven karesini aklımdan çıkaramıyorum" diye yazarken, başka bir izleyici bunun "muhtemelen filmdeki en rahatsız edici görüntü" olduğunu söyledi.

@ashleynaftule, "Göz açıp kapayıncaya kadar görünüp kayboluyor, bir daha asla geri dönmüyor" diye yazdı.

Oppenheimer halen sinemalarda ve iki haftadan kısa sürede 100 milyon dolarlık bütçesinin 4 katından fazla hasılat elde etti. Öte yandan Oppenheimer'la aynı gün vizyona giren Barbie'nin bu hafta 1 milyar dolar hasılata ulaşması bekleniyor. Her iki film de yılın en büyük hitlerinden ikisi olacak gibi görünüyor.

Barbie de eleştirmenlerin ve izleyicilerin beğenisini topluyor. Ancak filmde yer alan ve başrol oyuncusu Margot Robbie'ye yöneltilen bir espri, "öz farkındalığa sahip" ve filmdeki "en kötüsü" diye niteleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU