Secret Invasion'ın yönetmeni Ali Selim, "fanatik" Marvel hayranlarının tepkilerini yorumladı

Disney+ dizisi halihazırda Rotten Tomatoes'taki en düşük puanlı Marvel yapımı rekorunu elinde tutuyor

Secret Invasion'ın yönetmeni Ali Selim, son Marvel dizisine gelen karışık eleştirileri yanıtladı.

İlk kez 2019 yapımı Captain Marvel'da karşımıza çıkan Kree-Skrull savaşının hikayesine odaklanan Disney+ dizisi, 26 Temmuz Çarşamba günü sona erdi.

Finalinin ardından talihsiz bir Rotten Tomatoes rekoru kıran dizi, eleştirmenlerden sadece yüzde 10'luk iç karartıcı bir puan alarak tüm zamanların en düşük puanlı Marvel yapımı oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 bölüm süren Secret Invasion popüler bir karakteri "acımasızca" öldürerek ve hayranların Marvel Sinematik Evreni'nin (MSE) eski filmlerindeki bazı sahnelere bakışını değiştirebilecek bir sürprizle, bir karakterin aslında şekil değiştiren bir uzaylı olduğunu açıklayarak hayranları hayal kırıklığına uğrattı.

Variety'ye verdiği yeni röportajda, yönetici yapımcı olarak da görev yapan Selim'e diziye gelen yorumlarla ilgili ne hissettiği soruldu.

Selim "Ah, ben incelemeleri okumuyorum" diye yanıtladı.

Affınıza sığınarak söylüyorum. Yaptığım tüm hikaye anlatma işleri, benim gözümde izleyiciyle bir diyalog.

Dizi tamamlanıp ekrana geldiğinde, diyaloğun benim payıma düşen kısmı gerçekleşiyor. Ardından izleyicilerin buna yanıt verdiği kısım başlıyor.

 

Secret Invasion
Cobie Smulders, Maria Hill ve Samuel L. Jackson, Nick Fury rolünde, Marvel Studios'un dizisi Secret Invasion'da (Des Willie/Marvel)


Selim sözlerini şöyle sürdürdü:

Karışık tepkilerle ilgili kendimi kötü hissetmiyorum. Eğer oybirliğiyle iyi eleştiriler alsaydınız her film 10 milyar, trilyon dolar hasılat yapardı, değil mi? [Projeler] farklı zamanlarda farklı nedenlerle farklı kişilerde yankı uyandırıyor ve Marvel'ın beklentileri olan ve beklentileri karşılanmadığında başka tarafa yönelen çok adanmış, hatta fanatik bir hayran kitlesi var; diziyi onlar beğenmiyor.

Bilmiyorum, bizim işimiz onların beklentisini karşılamak mı? Yoksa anlatacağımız hikayeyi anlatmak mı? Yani bu alengirli bir iş. Herkesin sevmesi çok hoşuma giderdi ama benim de böyle bir beklentim yok, dolayısıyla gelen tepkilerle ilgili harika hissediyorum.

Diziyi kurtaran bazı nimetler de vardı; Emilia Clarke'ın (Game of Thrones) karakteri G'iah'nın yer aldığı dönüm noktası niteliğindeki bir sahnenin ardından hayranlar haklı olduklarını hissetti.

Secret Invasion'ın başrolünde Nick Fury karakterine geri dönen Samuel L. Jackson'ın yanı sıra Cobie Smulders, Don Cheadle, Ben Mendelsohn, Olivia Colman ve Kingsley Ben-Adir yer alıyor.

MSE takviminde sırada Loki'nin ikinci sezonu (6 Ekim) ve Echo (29 Kasım) yer alırken, Captain Marvel'ın devamı niteliğindeki The Marvels'ın (10 Kasım) ise yılın son MSE filmi olması planlanıyor.

Deadpool 3 ve Anthony Mackie'nin başrolünü üstlendiği Captain America: Brave New World de dahil gelecek yıl vizyona girecek filmlerse Hollywood'da devam eden oyuncu ve yazar grevi nedeniyle büyük olasılıkla ertelenecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU