50 yıllık dosya çözüldü: Kilise yolunda kaybolan kız çocuğunu pastör öldürmüş

"Tüm topluluk için Gretchen cinayetinin bir 'öncesi' bir de 'sonrası' var"

Gretchen Harrington (solda) ve onu öldürdüğü iddia edilen David Zandstra (Delaware County Bölge Savcılığı)

Eski bir pastöre, yaklaşık 50 yıl önce İncil kampına yürürken kaybolan 8 yaşındaki bir kız çocuğunun faili meçhul cinayetiyle ilgili yasal suçlama yöneltildi.

David Zandstra komşu pastörün kızı Gretchen Harrington'ı 15 Ağustos 1975'te ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Marple Township'te öldürmek suçlamasıyla pazartesi günü tutuklandı. Zandrasta'ya adam öldürme ve birinci, ikinci ve üçüncü dereceden cinayetin yanı sıra reşit olmayan birini kaçırma ve suç aletine sahip olma suçları isnat edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polise göre tutuklanmasının ardından Zandstra, Gretchen'ı gideceği yere araçla götürmeyi teklif ettiğini ve onu ormanlık bir alana götürdüğünü itiraf etti.

Polis yaptığı açıklamada "Sanık, arabayı park edip kurbandan kıyafetlerini çıkarmasını istediğini belirtti. Kurban bunu reddettiğinde kafasına yumruk attı. Kurbanın kanaması vardı ve sanık onun öldüğünü düşündü. Çocuğun cesedini saklamaya çalıştı ve bölgeyi terk etti" diye belirtti.

Bölge Savcısı Jack Stollsteimer, "Gretchen Harrington cinayeti, Ağustos 1975'teki o korkunç günden bu yana kolluk kuvvetleri üyelerine musallat oldu. Kurbanların aileleri çoğu zaman hayatlarının sonsuza dek değişerek 'öncesi' ve 'sonrası' diye ikiye ayrıldığını söylüyor" dedi.

Tüm topluluk ve county için (sözcük anlamı kontluk; ABD ve Birleşik Krallık'ta yer alan, Türkiye'de karşılığı olmayan idari birim -ed.n.) Gretchen cinayetinin bir 'öncesi' bir de 'sonrası' var. Bu iğrenç eylem bir aileyi ve topluluğu sonsuza dek değiştirdi. Nihayet bugün, onun katili David Zandstra'nın suçunu itiraf ettiğini duyurabilirim. Adaletin yerini bulması uzun zaman aldı ama nihayet topluluğa bir cevap verebildiğimiz için gururlu ve minnettarız.

 

David Zandstra
David Zandstra sabıka fotoğrafında görülüyor (Pensilvayna Bölge Savcılığı)

 

Gretchen Harrington
Gretchen Harrington 8 yaşındayken Pensilvanya'da öldürüldü (Delaware County Bölge Savcılığı)


1975'teki o Ağustos sabahı Gretchen, yazın yapılan İncil kampına yürümek için sabah 9.30 sularında Marple'daki Lawrence Road'da yer alan evinden ayrılmıştı.

Kamp hem Teslis Kilisesi Şapeli Reformcu Hıristiyan Kilisesi'nin ("Teslis") hem de onun yanındaki Reformcu Presbiteryen Kilisesi'nin ("Reformcu") yerleşkesini kullanıyordu. Sanık, Teslis Kilisesi'nin; Gretchen'in babası da Reformcu kilisenin pastörüydü.

Gretchen'ın babasının, kızı Reformcu kiliseye gelmediğinde onun kaybolduğunu fark etmesinden kısa süre sonra polise kayıp bildirimi yapılmıştı.

Kız çocuğunun cesedi iki ay sonra Ridley Creek Eyalet Parkı'nda bulunmuştu ama Gretchen kaybolduğu sırada sanık sorgulansa da herhangi bir tutuklama kararı gelmemişti.

Zandstra'nın evinde çocukken sık sık yatıya kalan bir kişinin, bir gece uyanıp pastörün kendisini ellediğini gördüğünü iddia etmesinin ardından, polis yaklaşık 50 yıl sonra davada dönüm noktası niteliğinde bir ilerleme kaydetti. Kadın, polise bir sınıf arkadaşının iki kez az kalsın kaçırıldığını hatırladığını ve o zamanlar Zandstra'nın suçlu olduğuna inandığını söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU