Barbie'nin yönetmeni HIMYM spin-off'unu nasıl batırdığını anlattı

Gerwig projenin başarısızlığının bütün sorumluluğunu üstleniyor

Greta Gerwig yeni filmi Barbie'yle kadın yönetmenler arasında tarihin en büyük gişe açılışını elde etmesinin ardından çoğu kişiden daha iyi bir hafta sonu geçirdi.

Avustralyalı oyuncu Margot Robbie'nin ikonik oyuncak bebeği ve Ryan Gosling'in de Ken'i canlandırdığı gişe canavarı film, şüphesiz Gerwig'in bugüne kadarki en büyük ticari başarısı oldu ve The Independent'ın 5 yıldızlı incelemesi de dahil, eleştirmenlerin övgüsünü topladı.

Filmin gösterime girmesi, ikisinin de başrollerini Saoirse Ronan ve Timothee Chalamet'nin paylaştığı Oscar adayı yetişkinliğe geçiş filmleri Uğur Böceği (Lady Bird) ve Küçük Kadınlar (Little Women) dahil, hayranların Gerwig'in kariyerine duyduğu ilgiyi canlandırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerwig yönetmenliğiyle büyük beğeni toplamadan önce Noah Baumbach'ın 2010 yapımı komedi-dram filmi Greenberg'le 2013 yapımı Frances Ha gibi projelerinde oyunculuk da yapmıştı. Frances Ha'nın senaryosunun ortak yazarlarından olan Gerwig, filme adını veren karakteri canlandırıyor.

Eleştirmenlerin başarılı bulduğu bu hit yapımlar sonucu Gerwig, popüler komedi dizisi How I Met Your Mother'ın spin-off'unun oyuncu kadrosuna alındı. Dizinin Sophie (Gerwig) adlı kadının, oğlunun babasıyla nasıl tanıştığını anlatmasını konu alması planlanıyordu.

Gerwig'in pilot bölümünün maalesef hiçbir zaman tam bir dizi halini almaması nedeniyle ne yazık ki proje başarısızlığa mahkumdu.

Stephen Colbert'e 2017'de verdiği röportajda Gerwig, bunun nedenini samimiyetle açıklamıştı. Frances Ha'nın yıldızına göre başarısızlığın nedeni kendisiydi.

Gerwig, Colbert'e "How I Met Your Mother adında bir dizi vardı" demişti.

Harika bir diziydi. Bayılıyordum. Herkes bayılıyordu.

Oyuncu şöyle devam etmişti:

Başrolünde benim olduğum, How I Met Your Dad adında başka bir dizi yapacaklardı. Pilot bölümü çektik ve çok keyifliydi. Bu dizide çalışmayı çok sevmiştim. Sonra pilot bölümü test için Las Vegas'a götürdüler.

 

Greta Gerwig
2017'de Stephen Colbert'in talk show'una konuk olan Greta Gerwig, pilot bölümün neden başarısız olduğunu açıkladı (The Late Show with Stephen Colbert​​​​​​​/YouTube)


Deneme izleyicilerinden oluşan bu gösterimde işler hızla kötüye gitmeye başlamış.

Gerwig, "Seyirciye buton vermişlerdi" diye açıklamıştı.

İzlediklerini beğenirlerse düğmeyi sağa, beğenmezlerse sola çevireceklerdi. Ve söylenene göre ne zaman ekranda görünsem düğmeyi sola çevirmişler. Beğenmemişlerdi.

Başrolünde Hilary Duff'ın oynadığı How I Met Your Father'ın 2021'deki ikinci denemesini hayranlar daha iyi karşıladı.

Gerwig o dönem üzülse de işin komik tarafını görmeyi öğrendiğini söylemişti. Üç Oscar adaylığı ve eğer sektördeki söylentilere inanılırsa Barbie'nin başarısı sonrası gelecek daha fazla ödülle son gülen kesinlikle o oldu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU