Samuel L. Jackson kendisine Oscar kazandırabilecek bir sahnenin filminden silindiğini söyledi

Oyuncu, "Bu benim filmim değildi ve beni yıldızlaştırmaya çalışmıyorlardı" dedi

Öldürme Zamanı'ndaki Samuel L. Jackson (Warner Bros)

Samuel L. Jackson, 1996 yapımı Öldürme Zamanı'ndan (A Time to Kill) silinen bir sahnenin kendisine En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandırabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John Grisham'ın kitabından uyarlanan mahkeme salonu draması filminde Jackson, 10 yaşındaki kızını kaçırıp ona tecavüz eden iki beyaz erkeği öldürdükten sonra yargılanan bir adamı canlandırıyor.

Sandra Bullock, Kevin Spacey ve Matthew McConaughey de filmde Jackson'la birlikte rol alıyor.

74 yaşındaki Jackson, Vulture'a verdiği yeni bir röportajda, filmin kurgu odasında nasıl değiştirildiğini ele aldı:

Öldürme Zamanı'nda bu adamları öldürdüğümde onları öldürüyorum çünkü kızımın bu adamların artık gezegende olmadığını ve ona bir daha asla zarar vermeyeceklerini, onu korumak için her şeyi yapacağımı bilmesi gerekiyor. Başından sonuna kadar bu karakteri böyle oynadım.

Ve çektiğimiz belirli şeyler vardı, bunu anladığından emin olmak için yaptığım şeyler; ama düzenleme sürecinde bunlar çıkarıldı. Ve o adamları öldürüp, sonrasında bundan paçayı sıyıracağımdan emin olmak için her hareketi planlamış gibi göründüm. Onu gördüğümde orada oturmuş 'Bu ne lanet şey?' diyordum.

Jackson, filmin yaratıcılarının çıkardığı bazı sahnelerin kendisini "Oscar almaktan alıkoyduğu" iddiasıyla sözlerine devam etti.

Ucuz Roman'ın (Pulp Fiction) yıldızı, kendisini izleyen oyuncu kadrosunun ve ekip üyelerinin nihayetinde uzun metrajlı filme alınmayan bir sahnedeki performansıyla gözyaşlarına boğulduğunu hatırlattı:

Ama aynı zamanda çıkardıkları şeyler beni Oscar almaktan alıkoydu. 'Gerçekten mi, aşağılık herifler? Onu öylece benden aldınız mı?  Bu filmde çalıştığım ilk gün, bir aktörle bir odada konuşma yaptım ve bitirdiğimde tüm lanet set gözyaşları içindeydi. Ben de 'Tamam. Doğru noktadayım' dedim.

Bu şey filmde yok! Ve neden olmadığını biliyorum. Çünkü bu benim filmim değildi ve beni yıldızlaştırmaya çalışmıyorlardı. O lanet durumun gerçekleştiğini gördüğüm ilk olaylardan biriydi. Diğer filmlerde 'Bir dakika. Neden o anı filmden çıkardın? Çünkü filmdeki o an, filmden daha büyük' dediğim olaylar yaşandı.

Jackson halen Disney+ dizisi Secret Invasion'da izlenebilir.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU