Görevimiz Tehlike 7'nin yönetmeni Tom Cruise'u gençleştirmek istemiş

Yönetmen Christopher McQuarrie "Hâlâ yaşıyla oynayabiliriz. Asla asla demeyiz" diyor

Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'ün (Mission: Impossible–Dead Reckoning Part One) yönetmeni, başlangıçta Tom Cruise'un yaşını CGI kullanarak küçültmeyi amaçladığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cruise, gişe canavarı serinin sinemalardaki devam filminde birinci sınıf casus Ethan Hunt rolünü yeniden canlandırıyor.

Son yıllarda, aralarında Martin Scorsese'nin The Irishman'inin ve süper kahraman filmi Captain Marvel'ın da bulunduğu bir dizi öne çıkan filmde, oyuncuların ekranda yıllarca, hatta onlarca yıl daha genç görünmesini sağlamak için dijital efektler kullanıldı. Kısa süre önce vizyona giren Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny) da dijital olarak gençleştirilmiş bir Harrison Ford'un yer aldığı bir sekansla başlıyordu.

Yönetmen Christopher McQuarrie, Ölümcül Hesaplaşma'nın başına benzer bir sekansı neredeyse eklediğini ama nihayetinde bundan vazgeçtiğini söyledi.

McQuarrie, Total Film'e verdiği röportajda, "Aslında filmin başında 1989'da geçecek bütün bir sekans olacaktı" dedi.

Jenerikten önceki sahne olacak diye konuştuk, filmde geçmişe dönüşler olacak diye konuştuk, gençleştirmeye baktık.

Araştırma yaparken incelediğim [gençleştirmeyle] ilgili en büyük şeylerden biri, 'Tanrım, bu gençleştirme gerçekten iyi' ya da 'Bu gençleştirme o kadar da iyi değil' deyip durmamdı. Kendimi hiç gerçekten hikayeyi takip ederken bulmadım.

McQuarrie'ye göre, Cruise'un gençleştirilmesinin pratikliği üzerine testler yapılmış ve tuhaf sonuçlar elde edilmiş.

McQuarrie "Uzun zamandır tanıdığım bir oyuncunun şimdi birdenbire bu genç kişi olması dikkatimi fena dağıtmıştı" dedi.

Bu [teknolojiyi] araştırırken, ona en iyi nasıl yaklaşılacağının şifresini sanırım çözdüm. O zamana kadar ondan biraz uzaklaşmıştık. Hâlâ yaşıyla oynayabiliriz. Asla asla demeyiz.
 

Hayley Atwell ve Tom Cruise

Hayley Atwell ve Tom Cruise, "Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm"de (Christian Black/Paramount Pictures/Skydance)


14 Temmuz Cuma günü sinemalarda gösterime girmesinden bu yana Ölümcül Hesaplaşma, izleyiciler ve eleştirmenler tarafından övgü yağmuruna tutuluyor.

Eleştirmen Clarisse Loughrey, The Independent için kaleme aldığı ve filme 4 yıldız verdiği eleştirisinde şunları yazdı:

Görevimiz Tehlike, patlatmaya çalıştıkları bombanın (elbette!) nükleer bir bomba olduğu ortaya çıktığında insanların gözlerini deviriverdiği türden bir seri. Bu kaygısızlık, Ölümcül Hesaplaşma'nın ve seriye geri dönen yönetmen Christopher McQuarrie'nin çalışma biçiminin iliklerine kadar işlemiş.

Aksiyon sahneleri daima dinamik ve her seferinde bulundukları ortama uyumlu: Kum fırtınasındaki bir çatışma gizlilik ve hassasiyete odaklanırken, Roma'nın birçok merdiveninden aşağı inerken Vespa'yla yapılan kovalamaca tam çizgi film kaosu. Her şey Cruise'un bir motosikleti uçurumdan aşağı sürdüğü ve ardından hareket halindeki bir trenin üzerine paraşütle indiği, kesinlikle çılgın bir aksiyon sahnesiyle doruğa ulaşıyor. Ölümcül Hesaplaşma'dan her zamanki gibi ayrılacaksınız: Cruise'un bir sonraki filmde kendini nasıl aşabileceğini merak ederek; ta ki kaçınılmaz olarak aşana kadar.

Ölümcül Hesaplaşma sinemalarda izlenebilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU