The Idol'ın Nikki'si diziyi eleştiren feministlere ateş püskürdü

"The Idol"ın yıldızı Lily-Rose Depp de diziyi birçok kez savunmuştu

Lily-Rose Depp, "The Idol"da (Eddy Chen/HBO)

The Idol'ın yıldızı Jane Adams tartışmalı HBO dizisini kadın karakterlere yönelik muamelesi nedeniyle aldığı eleştirilere karşı savundu.

Dizinin 4 Haziran'da gösterime girmesinden iki ay önce Rolling Stone, dizide çalışanlarla yapılan isimsiz röportajların yer aldığı bir ifşa yazısı yayımlamıştı. Çalışanlar, ortak yaratıcılar (The Weeknd diye bilinen) Abel Tesfaye ve Sam Levinson'ın (Euphoria) "bir adamın bir kadını istismar etme fırsatı yakalaması ve kadının da buna bayılmasıyla ilgili" bir drama yaratmak için diziyi "iğrenç bir şekilde raydan çıkardıklarını" iddia etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi Cannes'da prömiyerini yaptıktan sonra eleştirmenler tarafından "utanç verici" diye kınanmış ve pornografiye benzetilmişti. Bazı eleştirmenler 24 yaşındaki Lily-Rose Depp'in dizinin baş karakteri Jocelyn'i canlandırırken giydiği mini kıyafetlere dikkat çekmişti.

Ancak Depp birçok kez diziyi savundu, yönetmen Levinson'ı övdü ve karakterinin fiziksel olarak "zaman zaman çıplak kalmasının" onun duygusal durumunu yansıtmayı amaçladığını söyledi.

Dizide acımasız plak şirketi yöneticisi Nikki Katz'ı canlandıran Adams, Vanity Fair'e konuştu ve sözümona feminist eleştirmenlerin kadın oyuncuların dizi hakkında söylediklerini duymayı reddettiklerini söyledi.

58 yaşındaki Adams, "Beni şaşırtan şey, kimsenin dinlememesi; daha önce hiç bu kadar inatçı bir 'Anlatıyı değiştirmeyi reddediyoruz' görmemiştim" dedi.

Özellikle tüm feministlere 'Git kendini becer' demek istiyorum. Birlikte çalıştığım tüm bu kadınlar deneyimleri hakkında konuşuyor ve siz dinlemiyorsunuz. Dinlemiyorsunuz!

 

Jane Adams

Jane Adams (Eddy Chen/HBO)

 

En çok Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) gibi bağımsız projelerdeki çalışmalarıyla tanınan oyuncu sözlerine şunları ekledi:

İfade özgürlüğü rahatsız etme yetkisidir, nokta, bu kadar.

Bana göre en komik şeyler, ne yaparsanız yapın, bir grup kişiyi rahatsız edecektir.

Benzer şekilde, yakın zamanda The Independent'a verdiği röportajda Adams'ın rol arkadaşı Hank Azaria (Jocelyn'in menajeri Chaim'i canlandırıyor) dizideki sayısız çıplaklık sahnesiyle ilgili "muazzam bir saygı, işbirliği, geri bildirim olduğu ve Sam'in herkesin yaşananlara dair rahat olup olmadığını kontrol ettiğine" dair güvence vermişti.

Azaria "Herkesin gördüklerinden korkmasını veya tetiklenmesini anlıyorum. Bu anlaşılabilir. Söyleyebileceğim tek şey bunu yaparken herkese çok özen gösterildiği" demişti.

Adams, başka açılardan kötü yorumlar alan dizideki performansıyla övgü topladı.

5 bölümlük dizi, 2 Temmuz Pazar günü izleyicileri şaşkına çeviren tartışmalı bir sürprizle sona erdi.

The Idol'ın tüm bölümleri BluTv'den izlenebilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU