Gerçek Squid Game için geri sayım: İlk fragman yayında

Dünyanın dört bir yanından seçilen yarışmacılar, elendiklerinde patlayan kan paketleri takacak

Netflix, merakla beklenen gerçek Squid Game'den ilk tanıtım filmini yayımladı. Squid Game: The Challenge adlı reality yarışma dizisinde, Güney Kore dramasında oynanan oyunlarda gerçek hayatta yarışacak 456 kişi yer alıyor.

Yaklaşık 30 saniyelik kısa fragman, 17 Haziran Cumartesi günü Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen Netflix'in küresel hayran etkinliği Tudum'da gösterildi. 

"Dünyanın en kötü şöhretli oyunu gerçeğe dönüşüyor" 

Oyunlarda, orijinal yarışmaların replikaları da yer alacak, ancak kimse gerçek hayatta ölümle yüzleşmeyecek. Yarışmaların sonuçlarının dizidekilere benzemesi için yarışmacılar, elendiklerinde patlayan sahte kan paketleri takacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fragmanın hemen başında, drama dizisinin hayranlarının tanıyabileceği kırmızı tulumlar giyip maskeler takmış insanlar görülebiliyor. Buradan sonra film, Squid Game'i izleyenlere tanıdık gelecek bazı replika setlerin yapımına göz atma fırsatı sunuyor.

Yapım aşamasındaki setin görüntüleri sırasında "Dünyanın en kötü şöhretli oyunu gerçeğe dönüşüyor" yazısı yanıp sönüyor. Ardından, dizide de olduğu gibi yeşil eşofmanlı insanların kapıdan çıktığı görülüyor. 

Merakla beklenen Squid Game: The Challenge, kasımda Netflix'te yayımlanacak.

Bu 456 yarışmacı, 4.56 milyon dolarlık nakit ödül için yarışmak üzere dünyanın dört bir yanından seçildi. Dizinin bölümleri, bu yıl Britanya'da bir hargarda çekildi. 

Setteki koşullar "savaş alanına" benzetildi

Squid Game'deki Kırmızı Işık Yeşil Işık oyununu oynayan yarışmacılar, setteki kötü koşullardan şikâyetçi olmuştu. 

The Sun'a konuşan bir kaynak, Britanya'daki dondurucu soğuklar nedeniyle bazı yarışmacıların ayaklarını hareket ettiremediğini söylemiş ve ortamı "savaş alanı gibi bir şey" diye tanımlamıştı.

Deadline'ın aktardığına göreyse Netflix, yeni şovunu savunmuştu:

Oyuncularımızla ekibimizin sağlığını ve güvenliğini çok önemsiyoruz. Tüm uygun güvenlik prosedürlerine yatırım yaptık.

Yarışma, Hwang Dong-hyuk'un Netflix için yarattığı Güney Kore draması Squid Game'e dayanıyor. Dizi, derin mali borç içinde olan 456 oyuncunun para ödülünü kazanmak için ölümcül çocuk oyunları oynamak zorunda kaldıkları bir yarışma etrafında dönüyor. 

Eylül 2021'de yayımlanmasının ardından Squid Game, ilk dört haftada 142 milyon üye hanenin Güney Kore dizisini izlemesiyle Netflix'te en çok izlenen dizi rekorunu kırmıştı.


Independent Türkçe, Daily Mail, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU