John Wick serisinden büyük gişe başarısı

"Bizi bu inanılmaz başarıya ulaştırdıkları için sinemaseverlere daha fazla minnettar olamazdık"

Serinin yönetmeni Chad Stahelski, yeni filme kapılarının açık olduğunu söylemişti (Lionsgate)

ABD'de 24 Mart'ta gösterime giren John Wick 4, şimdiden 425,3 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin büyük başarısı sonucunda Keanu Reeves'in başrolünü üstlendiği seri dünya çapında gişede resmen milyar sınırına ulaştı. Bu da John Wick'i Avatar ve Marvel filmleriyle aynı sıraya yerleştirdi.

Lionsgate John Wick serisinin başarısını önceki gün yayınladığı açıklamayla duyurdu.

Lionsgate Sinema Grubu Başkanı Joe Drake serinin yapımcılarını da işaret ederek şunları söyledi: 

Bu dönüm noktası, Chad Stahelski ve Keanu Reeves'in yanı sıra serinin birbirini izleyen her filminde kendilerini aşmayı görev edinen Basil Iwanyk ve Erica Lee'nin inanılmaz çalışmalarının bir kanıtı.

Bizi bu inanılmaz başarıya ulaştırdıkları için sinemaseverlere daha minnettar olamazdık.

Seride Reeves, suç dünyasında yetenekleriyle efsanevi bir ün kazanmış emekli bir tetikçi olan John Wick'i canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Derek Kolstad'ın senaryosunu kaleme aldığı 2014 tarihli filmi Chad Stahelski yönetmişti. Serinin ilk filmi, 20-30 milyon dolar arasındaki bütçesine karşılık 87,8 milyon dolar hasılat elde ederek dünya çapında başarılı oldu.

Serinin ikinci filminde oyuncu kadrosuna Laurence Fishburne, Ruby Rose ve Lance Reddick gibi isimler katıldı. 2017 tarihli John Wick 2, gişede daha da iyi bir performans göstererek 171,5 milyon dolar kazandı.

Üçüncü filmin yeni oyuncuları arasında Halle Berry, Mark Dacascos, Anjelica Huston ve Asia Kate Dillon gibi isimler yer aldı. John Wick 3, gişede önceki iki filmi de geride bırakarak 75 milyon dolarlık bütçesine karşılık 327 milyon dolar hasılat elde etti.

Reeves, serinin son filmi için Ian McShane, Lance Reddick ve Laurence Fishburne gibi oyuncularla birlikte geri döndü. 

Reddick, serinin 4. filmi için tanıtım çalışmalarına hız verildiği sırada, 17 Mart'ta aniden hayata veda etmişti. 60 yaşındaki Reddick'in ölüm nedeni kalp rahatsızlığı olarak açıklamıştı.
 

Independent Türkçe, Daily Mail, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU