Schwarzenegger, Terminatör'ün devam filmlerini eleştirdi: "İyi yazılmamışlardı"

Oyuncu, “Seri bitmedi. Ben bittim” dedi

1984 yapımı ilk filmin yönetmen koltuğunda James Cameron, Alan Taylor, Jonathan Mostow, Tim Miller ve McG oturuyordu (Paramount Pictures)

Arnold Schwarzenegger, Terminatör'ün devam filmlerini "iyi yazılmamış" diye nitelendirerek eleştirdi.

Oyuncu ve eski politikacı, 1984 yapımı beğenilen bilimkurgu gerilim filmi Terminatör'de (The Terminator) mekanik T-800 robotunu canlandırmış, daha sonra 5 devam filminin 4'ünde rolünü tekrarlamıştı.

Schwarzenegger, yeni bir röportajında ilk üç Terminatör filmini (1991 yapımı Terminatör 2: Mahşer Günü [Judgement Day] ve 2003 yapımı Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi [Rise of the Machines]  dahil) överken son üç filmi kötüledi. Oyuncunun beğenmediği filmler Terminatör 4: Kurtuluş (Terminator Salvation / 2009), Terminatör: Genisys (Terminator Genysis / 2015) ve Terminatör: Kara Kader’di (Terminator: Dark Fate / 2019).

The Hollywood Reporter'a konuşan oyuncu şunları söyledi:

Bu seri bitmedi. Ben bittim. Terminatör söz konusu olduğunda dünyanın farklı bir temayla devam etmek istediği mesajını aldım. Bu mesaj yüksek sesle ve açıkça dile getirildi. Birilerinin harika bir fikirle ortaya çıkması gerekiyor.

Schwarzenegger, "İlk üç film harikaydı" diye devam etti.

4. filmde (Kurtuluş) vali olduğum için yer almadım. Sonra korkarım ki 5 (Genisys) ve 6 (Kara Kader) da işi bitirmedi. Bunu önceden biliyorduk çünkü iyi yazılmamışlardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Röportajın başka bir yerinde Schwarzenegger, merhum Ivan Reitman'ın yönettiği ve oyuncunu Danny DeVito'nun karakterinin beklenmedik ikiz kardeşini canlandırdığı 1988 yapımı komedi filmi İkizler'in (Twins) uzun zamandır gündemde olan devam filmine dair de konuştu.

Triplets (Üçüzler) adını taşıyacağı bildirilen devam filminde Eddie Murphy'nin üçüncü kardeş olarak yer alacağı söyleniyordu. Schwarzenegger, Reitman'ın oğlu ve Juno filminin yapımcısı Jason Reitman'ın isteksizliği nedeniyle projenin başarısız olduğunu iddia ediyor.

Aktör, "Jason Reitman her şeyi berbat etti! Jason Reitman, babası (2022'de) öldüğünde projeyi tam anlamıyla durdurdu" iddiasında bulundu:

Babası bunu yapmayı gerçekten çok istiyordu. Ben de gerçekten çok istedim. Danny DeVito gerçekten çok istiyordu. Finansmanımız vardı.

Babası öldüğünde, Jason 'Bu fikri hiç sevmedim' dedi ve beklemeye aldı. Danny'yle başka bir film işindeyim; onunla çalışmak çok eğlenceli, o çok yetenekli.

The Independent, yorum için Jason Reitman'ın bir temsilcisiyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU