Stallone ve Schwarzenegger'ın meşhur rekabeti: Çevirdikleri dolapları şimdi itiraf ettiler

"O dönem birbirimizin önüne geçmek için böyle çılgın şeyler yapardık"

Ünlü yıldızlar Cehennem Melekleri'nin üç filminde birlikte oynamıştı (AP)

Aksiyon filmlerinin efsanevi isimleri Sylvester Stallone ve Arnold Schwarzenegger'ın oynadığı yapımlar 1980'lerde gişeleri domine etmişti.

Ünlü yıldızlar Rocky ve Terminatör gibi aşırı maskülen karakterlerinin öne çıktığı ve yıldız odaklı yapımlarla aksiyon filmlerine yeni bir boyut getirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stallone, Forbes'la yaptığı son söyleşide 2010'da Cehennem Melekleri'nde (The Expendables), 2013'te de Kaçış Planı'nda (Escape Plan) birlikte rol aldığı Schwarzenegger'la 1980'lerde birbirlerinden "hiç hoşlanmadıklarını" açıkladı. 

Rocky yıldızı, Schwarzenegger'la o yıllardaki durumu şöyle anlattı:

Birbirimizden gerçekten hiç hoşlanmıyorduk çünkü… Bu biraz kibirli gelebilir ama o dönem bir film türüne öncülük ediyorduk. Bu yüzden rekabet vardı. Onun çok rekabetçi bir yapısı var, benim de öyle.

Stallone, bu rekabetin performanslarına yansımasının iyi olduğunu düşündüğünü belirtti ama aralarındaki hoşnutsuzluğu set dışına da taşıdıklarını ve bunu sağlıklı bulmadığını söyledi.

Ünlü oyuncu, "Nihayetinde çok iyi arkadaş olduk" dedi.

Stallone ve Schwarzenegger arasındaki rekabet daha önce de pek çok kez gündeme gelmişti. Yıldız isimlerin birbirlerini alt etmek için çeşitli oyunlar çevirdiği söylentileri de vardı.

Rocky yıldızı, gişede hüsran yaratan Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek'te (Stop! Or My Mom Will Shoot) aslında Schwarzenegger'ın oyununa geldiğini geçen hafta şöyle anlatmıştı:

Filmde Schwarzenegger'in oynayacağını duymuştum. 'Onu ezip geçeceğim!' dedim. Sanırım oyuna geldim.

The Hollywood Reporter, Stallone'un anlattıklarını doğrulamak için Schwarzenegger'la iletişime geçti.

Terminatör yıldızı olayın böyle yaşandığını doğruladı:

O dönem birbirimizin önüne geçmek için böyle çılgın şeyler yapardık.

Beyaz perdeden şimdilik uzaklaşıp dizilere yönelen Stallone, Paramount+'ta dün (13 Kasım) yayımlanmaya başlayan Tulsa King'de oynuyor.

Stallone'la benzer bir yol izleyen Schwarzenegger de kariyerinde ilk kez bir dizide oynayacak ve Netflix yapımı Utap'ta rol alacak.


Independent Türkçe, Indie Wire, Forbes, Den of Geek

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU