The Last of Us'ın ikinci sezonu beklemeye alındı

Seçmelerde oyunculardan video oyunundan alınan bölümleri okumaları isteniyordu

Hollywood yazarlarının 2 Mayıs'ta başlattığı grevden etkilenen son yapım The Last of Us oldu (HBO)

Pedro Pascal ve Bella Ramsey, HBO'nun popüler dizisi The Last of Us'ın yeni sezonu için geri dönecek ancak ikinci sezonun çekimlerine başlanması biraz zaman alabilir.

Sadece iki bölüm yayımlandıktan sonra hızlı bir şekilde ikinci sezon onayını alan The Last of Us da yazarların grevinin etkilerini hissetmeye başladı. 

Çekimler 2024'te başlayacak

HBO'nun hit dizisinin ikinci sezonu için oyuncu seçme hazırlıkları bu hafta başına kadar devam ediyordu. Ancak oyuncu seçme ekibi, ellerinde ikinci sezona dair herhangi bir senaryo bulunmaması nedeniyle zorlanmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekip, oyunculardan ikinci sezonun temel alınacağı video oyunu The Last of Us Part II'den alınan bölümleri okumalarını istiyordu. Bu sistem verimli olmadığı için seçmelere ara verildi.

Sezonun çekimlerine 2024'ün başlarında Vancouver'da başlanması umuluyor.

Dizinin ortak yaratıcısı Craig Mazin son günlerde Amerika Yazarlar Birliği (WGA) üyeleriyle birlikte grev hattında görülmüştü. Bu nedenle ikinci sezon senaryolarının eksik olması hiç de şaşırtıcı değil. 

Dizinin ortak yaratıcısı olan ve oyunlarda yazar ve yaratıcı yönetmen olarak görev yapan Neil Druckmann da şu anda dizinin ikinci sezonunda herhangi bir görev almıyor.

Sezon finali dizinin kendi rekorunu kırdı

Mazin, The Last of Us'ın 9 bölümlük ilk sezonunun büyük bir kısmını yazarken, Druckmann'la birlikte dizinin prömiyerini ve finalini kaleme aldı. Druckmann ayrıca 7. bölüm Left Behind'ı da tek başına yazdı.

Dizi ocakta HBO'da yayımlanmaya başladığında parlak eleştiriler ve güçlü reytingler aldı. Sadece sezon finali 8,2 milyon izleyici çekerek dizinin kendi izlenme rekorunu kırdı.


Independent Türkçe, Variety, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU