Akşener: Bizim belimizde silah mı var darbe yapacağız

İYİ Parti lideri Akşener Bursa'da yaptığı konuşma "Bu asil millet senin beceriksizliğin yüzünden 15 Temmuz’da bu devleti, köprüden ve sokaktan toplayıp getirdi. Bir de onlara darbeci mi diyorsun?" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa Kent Meydanı’nında vatandaşlarla bir araya geldi.

Konuşmasınsa Sinan Ateş cinayetine değinen Akşener "Gencecik bir akademisyen, Ankara'nın göbeğinde katledildi. Azmettiriciler belli, katiller belli ama uçan kuşu bilen bilümum teröristlerin ayakkabı numaralarını bile bilen Erdoğan, nasıl oluyor da Sinan Ateş'in katillerini bulamıyorsun?" diye sordu.

Akşener şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sinan Ateş'in katilleri hesap vermezse namerdim, şerefsizim. Muhsin Başkanın da kanı yerde kaldı. O suikast ne oldu bitti, kimse ne olduğunu anlayamadı. Muhsin Başkan içimizde bir yara, Sinan da çok taze bir yara.

"Bu asil millet bu devleti, köprüden ve sokaktan toplayıp getirdi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "14 Maysıs siyasi darbe girişimidir" ifadesinin ardından başlayan tartışma da Akşener'in açıklamalarınad yer buldu.

Akşener iktidara "Yav arkadaş kafayı mı yedin sen bizim belimizde silah mı var darbe yapacağız" diye seslendi. Akşener "Bu asil millet senin beceriksizliğin yüzünden 15 Temmuz’da ortaya çıkan o darbe kalkışmasının karşılığı olarak bu devleti, köprüden ve sokaktan toplayıp getirdi. Şehit olma uğruna, gazi olma uğruna bedelini ödedi. Bir de onlara darbeci mi diyorsun? Senin canını onlar kurtardı be" diye konuştu.

Soylu'nun "eşcinsel evlilik" iddialarına da tepki gösteren Akşener "Bir arkadaş daha var, erkeklerin evlenmesine takmış. Sonra erkekler ve hayvanlar dedi.. Şimdi asayişten sorumlu olması gereken muhteremin kafayı taktığı yerler. Gerçekten sıyrık durumdalar" dedi.

Akşener özetle şöyle devam etti:

Benim sağ elimde Gaffar Okan'ın katiller yok, senin sağ elinde Recep Bey, Gaffar Okan'ın katilleri var. Sol elinde PKK var.

Bebek katilinin kardeşine bizim Mehmet diyen bir cumhurbaşkanı var. Ben önceden üzülüyordum, şimdi üzülmüyorum. Tarzan zorda. 14-15 Mayıs'ta emekli ediliyor.     

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU