Dune yıldızı: İkinci film ilkinden daha iyi

"Okuduklarımdan, gördüklerimden ve çekimlerden yola çıkarak bunu söylüyorum"

Dune: Part Two, 3 Kasım'da vizyona girecek (Warner Bros)

Dune serisinin yıldızı Rebecca Ferguson, ikinci filmle ilkini karşılaştırdı. YouTube'da dün yayımlanan röportajda Ferguson, Dune: Part Two'nun ilk filmden çok daha iyi olduğunu söyledi.

Aralık 2022'de çekimleri biten filmi henüz izlemediğini belirten 39 yaşındaki aktris, şöyle konuştu:

Okuduklarımdan, gördüklerimden ve çekimlerden yola çıkarak bunu söylüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ferguson, Dune: Çöl Gezegeni (Dune) için gittikleri Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki çekimlerle ilgili de şu ifadeleri kullandı:

Kum tepelerinde koşmak… Bu sıradışı tepelerde çok küçük hissettim. Toprak Ana'yla karşılaştırıldığında ne kadar da küçük kalıyoruz. Bunu seviyorum.

Seride Glossu Rabban Harkonnen adlı karaktere hayat veren Dave Bautista da Dune: Part Two'nun ilk filmden daha iyi olduğunu ifade etmişti. Bautista, ocakta yaptığı açıklamada “İkinci film, ilkine göre daha güçlü. İlk film, ikincinin ne olduğuna dair sadece bir girişti” demişti:

Dune: Part Two'da o kadar çok şey oluyor ki.  Bu çok daha acımasız, politik ve yoğun.

Frank Herbert'ın aynı adlı eserinden uyarlanan Dune: Çöl Gezegeni, 22 Ekim 2021'de izleyicilerle buluşmuştu. Yapımın gişedeki başarısının ardından serinin ikinci filmi için çalışmalara başlanmıştı.

İkinci filmin odağında ne olacak?

İlk yapımda oynayan Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista gibi isimlerin yanı sıra Léa Seydoux ve Christopher Walken gibi oyuncular Dune: Part Two'da yer alıyor.

İlk film, Paul'ün Fremenlere katılması ve Arrakis'e barış getirmeyi planlamasıyla sona ermişti. Paul ve annesi Leydi Jessica, Fremenlerle birlikte hareket ederken film sona ermişti. İkinci filmse büyük oranda Paul'un Fremenler arasında yükselişini ve bunun sonucunda İmparator Shaddam IV'e karşı çıkaracağı isyanı konu alacak.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, MovieWeb

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU