Russell Crowe senaryosu yazılan ancak hayata geçmeyen Gladyatör 2 hakkında konuştu

Senaryoyu ünlü sanatçı Nick Cave kaleme almıştı

Russell Crowe, Gladyatör'le En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı (Universal Pictures)

Russell Crowe, 2000 yapımı Gladyatör'ün (Gladiator) senaryosu kaleme alınan ancak hayata geçmeyen devam filmi hakkında konuştu.

6 Nisan'da Happy Sad Confused adlı podcast'te konuk olan Crowe, senaryonun hazırlandığı dönemde çok meşgul olduğunu söyledi.

Karakteri Maximus'un cennete gidemeyecek kadar çok fazla insan öldürdüğünü ancak cehenneme atılamayacak kadar da iyi birisi olduğunu söyleyen Hollywood yıldızı şöyle konuştu:

Maximus'u görüyorsunuz ve onun belirsizlik içinde olduğunu anlıyorsunuz.

Crowe, "Maximus, dünyalar ve onu Dünya'ya geri döndürmek konusundaki fikirler arasında sıkışıp kaldı. Hepsi haklı çıkarılabilir, havalı ve yapılabilirdi" dedi:

Ancak bu şeyler, bir grup insanın aynı yöne bakmasını gerektiriyor. Bense çok meşguldüm. Bu yüzden muhtemelen ona ayırmam gereken zamanı vermedim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2013'te bir açıklama yapan ünlü müzisyen Nick Cave, senaryosunu kaleme aldığı 2005 yapımı Kanlı Teklif'in (The Proposition) başarısının ardından Crowe'un kendisiyle temasa geçtiğini söylemişti. Cave, Avustralyalı aktörün kendisinden Gladyatör'ün ikinci filminin senaryosunu yazmasını istediğini açıklamıştı. Cave, Gladyatör 2'yi yazsa da senaryo hiçbir zaman hayata geçmemişti.

İlk filmde ölen Maximus, Cave'in senaryosunda Elysium adlı arafta uyanıyor. Maximus, buradan kurtuluş mücadelesinde tanrılarla anlaşma yapıp "Mesih"i öldürmek üzere tekrar Dünya'ya gönderiliyor. Ancak Maximus daha sonra tanrılar tarafından kandırıldığını, kendi oğlunu katletmesi için gönderildiğini ve ölümsüz bir asker olarak lanetlendiğini öğreniyor. Maximus kendisini Haçlı Seferleri, II. Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşı gibi olaylarda savaşırken buluyor.

Gladyatör 2 hakkında bilinenler

22 Kasım 2024'te vizyona girmesi planlanan Gladyatör 2 (Gladiator 2) ise General Maximus'un ölümünden 30 sene sonrasını anlatmaya hazırlanıyor. Filmin başrolünde, Güneş Sonrası'ndaki (Aftersun) performansıyla Oscar'a aday gösterilen Paul Mescal yer alıyor. Mescal, Maximus ve sevgilisi Lucilla'nın (Connie Nielson) oğlu Lucius'u canlandıracak. Oyuncu kadrosunda Denzel Washington ve Barry Keoghan gibi isimler de var.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU