Yeni Zelanda, ayrılık acısı yaşayan gençlere destek programı başlattı

Proje için 4 milyon dolar ayrıldı

Hükümetin yeni programında özellikle Z kuşağına ulaşılması hedefleniyor (Unsplash)

Yeni Zelanda hükümeti, ilişkileri biten gençlere destek sağlamak için yeni bir proje başlattı.

Sosyal Kalkınma Bakanı Priyanca Radhakrishnan, Daha İyi Sev (Love Better) adlı programla ilişkileri sonlanan gençlere, bu zorlu süreci daha sağlıklı şekilde geçirebilmeleri için sosyal medya üzerinden paylaşılacak yazılarla ve podcast yayınlarıyla destek vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Radhakrishnan, Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Guardian'a açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu, dünya çapında başka hiçbir hükümet tarafından denenmemiş bir yaklaşım. Gençlere ulaşabileceğimiz platformlar üzerinden gerçek hikayeleri paylaşacağız. Bu da kampanyamızın güçlü tarafı.

Yaklaşık 4 milyon dolar bütçe ayrılan ve üç yıl sürmesi planlanan program kapsamında, ilişkileri sonlanan gençlerin nasıl bir süreçten geçtiklerini anlattığı ve Instagram'la TikTok gibi popüler sosyal medya platformları üzerinden yayımlanan videolar da hazırlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Veri analiz şirketi Kantar'ın geçen seneki araştırmasında, ülkedeki 16-24 yaşlarındaki 10 gençten 6'sı ayrlık sonrasında "zarar verici eylemlerde bulunduğunu ya da bunlara maruz kaldığını" söylemişti. Ayrıca altı kişiden biri de ayrılık sonrası eski partneriyle yer yer şiddete varabilen tartışmalar yaşadığını ifade etmişti.

Radhakrishnan, ilişkilerde görülen şiddet olaylarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

Yeni Zelanda'da ev içi şiddet ve cinsel şiddet oranları çok yüksek. Bunu değiştirmek için bir süredir çalışıyoruz ve bunu başarabilmek için bazı yenilikçi yöntemlere ihtiyacımız olduğunu biliyoruz.

Bakan, çarşamba günü programı duyururken yaptığı açıklamada da "Ayrılıkların berbat olduğunun farkındayız. Gençlerimizi desteklemek ve kendilerine ya da başkalarına zarar vermeden bu süreci atlatabileceklerini göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun verilerine göre Yeni Zelanda, refah seviyesi yüksek ülkeler arasında genç intiharlar oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri.


Independent Türkçe, Guardian, SCMP

DAHA FAZLA HABER OKU