Trans çocukların velayetini ailelerinden almayı amaçlayan yasa tasarısı Florida'da sunuldu

Tasarı, 2022'deki "Eşcinsel Deme" yasasını izliyor

(Brendan McDermid/Reuters)

ABD'nin Florida eyaletindeki Cumhuriyetçiler, trans gençleri hedef alan bir dizi yasa tasarısı nedeniyle topa tutuluyor. Eleştirenlerin "faşistçe" diye nitelendirdiği tasarıların içinde, mahkemelerin trans çocukların velayetine el koymasına izin veren bir teklif de var.

Cuma günü Cumhuriyetçi Parti parlamenterleri, devletin "risk altındaki" veya cinsiyet uyumlayıcı tıbbi muameleye "maruz kalan" çocukların velayetine el koymasına izin veren SB254'ü meclise sundu. Tasarının kapsamına, sözkonusu çocuğun Florida dışında ikamet ettiği aileler de dahil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tasarıyı eleştirenler bunun transları silmeye yönelik yasal bir girişim olduğunu savunuyor.

Florida Temsilciler Meclisi'nin eski bir parlamenteri ve eyaletin ilk Latin LGBTQ temsilcisi olan Carlos Guillermo Smith, cuma günü Twitter'da "Bunu yazdığıma inanamıyorum" diye belirterek "Bu faşistçe" yazdı.

Trans Yasal Savunma ve Eğitim Fonu'nda eski bir personel avukatı olan Alejandra Caraballo da Twitter'da, SB254'ün trans karşıtı aile üyelerine çocukları daha destekleyici olma potansiyeline sahip ortamlardan alıp Florida'da güvenli bir liman bulma gücü vereceğini iddia etti.

Bu, transfobik aile üyelerinin devlet destekli kaçırma eylemlerine girişmesine yeşil ışık yakmaktır.

Tasarının destekçileri eylemlerini savundu.

Senato Başkanı Kathleen Passidomo, WUSF'a yaptığı açıklamada "Ebeveynler çocuklarını uygun gördükleri şekilde yetiştirme hakkına sahiptir ve devlet müdahalesi son çare olmalıdır" dedi.

Ne yazık ki çocuklara, genellikle de çok küçük çocuklara cinsiyet disforisine yönelik tedaviler uygulandığını çok sık duyuyoruz. Bu çok yanlış ve bizim devreye girip bunun eyaletimizde yaşanmamasını sağlamamız gerekiyor.

Florida yasama meclisinde bu dönem görüşülen diğer yasa tasarıları, transların tuvalet erişimini kısıtlamayı ve doktorların, reşit olmayanlara ergenlik durdurucu ve hormon tedavileri gibi cinsiyet uyumlayıcı tıbbi muamele sağlamasını yasadışı hale getirmeyi amaçlıyor.

Bu yasa tasarıları, Florida Valisi Ron DeSantis'in geçen yıl küçük çocuklara cinsel kimlik ve toplumsal cinsiyet kimliğinin öğretilmesini yasaklayan tartışmalı "Eşcinsel Deme" yasasını onaylamasının ardından geldi.

The Independent'ın aktardığı üzere ülke genelinde Florida'nın izinden giden Cumhuriyetçi parlamenterler, translara yönelik sağlık hizmetlerine erişimi, kapsayıcı edebiyatı ve cinsel kimlik ve toplumsal cinsiyet kimliği hakkında nitelikli eğitimi kısıtlayan yasa tasarılarını geçirmeye çalışıyor. İnsan Hakları Kampanyası Vakfı bu girişimleri "tarihsel açıdan kötü" diye nitelendiriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU