Kılıçdaroğlu’ndan hasar tespit çalışmalarını yürüten teknik görevlilere çağrı

Kılıçdaroğlu, depremzede vatandaşlardan binlerce mesaj aldığını bildirdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bölgedeki binalarda hasar tespit çalışmalarını yürüten teknik görevlilere çağrımdır: Biliyorum, zor koşullarda iş yapıyorsunuz ama en ufak bir hak kaybına yol açmamak için lütfen raporlarınızı gerçekçi bir biçimde oluşturun” dedi.

Kılıçdaroğlu, depremzede vatandaşlardan binlerce mesaj aldığını bildirdi.

CHP liderinin sosyal medya paylaşımı şöyle:

Depremzede vatandaşlarımızdan binlerce mesaj alıyorum. Bölgedeki binalarda hasar tespit çalışmalarını yürüten teknik görevlilere çağrımdır: Biliyorum, zor koşullarda iş yapıyorsunuz ama en ufak bir hak kaybına yol açmamak için lütfen raporlarınızı gerçekçi bir biçimde oluşturun.

YÖK’e de uyarı

CHP lideri ayrıca, “Dün üniversiteleri ve rektörleri nasıl tehdit ettiğinizi biliyorum. Üniversiteleri açın, bölgeden gelip barınma sorunu olan herkesi yerleştirmeye talibiz. Belediyelerimizle birlikte bu işin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya varız” dedi.

“Siz okulları açın, gerisini bize bırakın” ifadelerini kullanan CHP lideri YÖK’ü de uyararak, “Bu had aşmaktır, gençlerin hayatıyla oynamaktır! Bir sonraki atacağımız adımlar ricanın ötesinde olacaktır. Üniversiteleri açın” çağrısını yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU