Tanzanya’da yakıt çalmak istedikleri tanker patladı… 68 kişi hayatını kaybetti

Tanzanya’da yakıt sızıntısı olan tanker patladı. Sızan yakıtı çalmaya çalışan kalabalıktan 68 kişi hayatını kaybetti. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi

Fotoğraf: İHA

Tanzanya’nın Başkent Darüsselam’ın 200 kilometre batısındaki Morogoro kentinde pazar günü  bir tankerde yangın çıktı. Ateş alan yakıt yüklü tanker büyük bir gürültü ile patladı. Tanzanya basını bir kazaya karıştığı için tankerden yakıt sızıntısı olduğu, sızan yakıtı bidonları doldurmaya çalışan çok sayıda kişinin tankerin etrafında biriktiği sırada patlamanın yaşandığını belirtti.

Yakıt almak için bekleyen taksi ve motosiklet sürücülerinden 68’i hayatını kaybetti. 100’den fazla yaralının olduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Ülkede üç günlük yas ilan eden Cumhurbaşkanı John Magufuli insanların benzin çalarak hayatlarını tehlikeye atmamalarını istedi.  Yerel polis şefi Willbrod Mtafungwa, ölenlerin birçoğunun benzin almak isteyen motosiklet ve taksi şoförleri olduğunu söyledi.

Yaşanan ilk olay değil

Afrika'da boru hatları ve tankerlerden yakıt çalma girişimleri daha önce de felaketlere neden oldu. Geçen ay Nijerya’nın kuzeyindeki Benue eyaletinde kaza yapan bir yakıt tankerinin patlaması sonucu en az 45 kişi benzin çalmaya çalışırken hayatını kaybetti. 

Mayıs ayında da Nijer’in başkenti Niamey’de bulunan havaalanı yakınında benzer bir olayda yaklaşık 80 kişi öldü.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU