AK Parti'li Güneş: Kızılay, kan ihtiyacının karşılanmasında güçlük çekmeye başlamıştır

Güneş, Kızılay'ın artan ihtiyaca, karşılık vermede zorlandığını ifade etti

Fotoğraf: AA

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Türk Kızılayın, kan ihtiyacının karşılanmasında güçlük çekmeye başladığını söyleyerek, kan bağışı çağrısında bulundu.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türk Kızılayın ülke genelinde günlük ortalama 300 farklı noktada kan bağışı topladığını, son zamanlarda bağış oranının büyük ölçüde düştüğünü söyledi.

2019'a kadar her yıl yüzde 10 artan kan bağışının, Kovid-19 salgınıyla düşüşe geçtiğini ve artık Kızılay'ın artan ihtiyaca karşılık vermede zorlandığını ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

Nüfusu ve artan hastane sayılarını düşünürsek, toplanan bağış yetersiz kalmaya başladı. Günlük 60 bin ünite kan bağışı toplanırken, bu sayı 30 binlere kadar geriledi. Dolayısıyla Kızılay, kan ihtiyacının karşılanmasında güçlük çekmeye başlamıştır. Hem kendi sağlığımız hem başkalarının sağlığı için mutlaka kan bağışında bulunalım. Son zamanlarda bağışçı sayısının azalması, ileriye dönük birtakım alarmlar vermektedir.

Güneş, 18 yaşını doldurmuş, kronik hastalığı bulunmayan tüm vatandaşları duyarlı davranmaya ve kan bağışçısı olmaya çağırdı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU