İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı liderden yeni tehdit

Kendisine terörist diyen Çeçenistanlı sporcu Hamzat Çimayev'e sosyal medya hesabından yanıt veren Paludan, "Çeçenlere özel bir selam olarak kitaplarını Rusya Büyükelçiliği önünde yakabilirim" dedi

Fotoğraf: Reuters

İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'dan yeni bir tehdit geldi.

Kendisine terörist diyen Çeçenistanlı sporcu Hamzat Çimayev'e sosyal medya hesabından yanıt veren Paludan, Rusya Büyükelçiliği önünde de Kur'an-ı Kerim yakabileceğini söyledi.

Paludan, "Çeçenlere özel bir selam olarak kitaplarını Rusya Büyükelçiliği önünde yakabilirim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim yakılması için Paludan'a izin vermesine, Türkiye'de hükümet ve muhalefet yetkilileri başta olmak üzere çok sayıda İslam ülkesinden tepki gösterilmişti.

Paludan sonrasında yaptığı açıklamada, ölüm tehdidi aldığını söylemiş ve "Bu kadar insanın beni ölümle tehdit etmesine üzüldüm" demişti.

Amacının Türkiye'ye gol atmak olduğunu söyleyen aşırı sağcı siyasetçi, "İşte bu dedim. Hayal ettiğim gibi sonuçlanmadı" ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Ulf Kristersson ise konuya ilişkin, "Her yasal olan şey, yakışık değildir. Birçokları için kutsal olan kitapları yakmak son derece saygısız bir davranıştır. Stockholm'de yaşananlardan rahatsız olan tüm Müslümanlara sempatimi iletiyorum” demişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU