Akşener'den "seçimi erkene çekme" yorumu: Hazin sondan kurtuluş yok

"Halının altına süpürdükleri pisliklerin ortaya çıkmasından korkuyorlar"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın son günlerdeki "seçimi erkene çekme" gündemine değinirken "İşi gücü bıraktılar bununla uğraşıyorlar. Güzelim haziran ayına bile çamur atmaya kalktılar. İstediğin kadar uğraş sandıktaki hazin sondan kurtuluş yok. İster yarın yapılsın, ister bir ay sonra, sandıkta senin için emeklilikten başka bir seçenek yok" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında şu değerlendirmede bulundu:

Seçimleri kazanabilecekleri ideal bir tarih arayışına girdiler. İşi gücü bıraktılar bununla uğraşıyorlar. Güzelim haziran ayına bile çamur atmaya kalktılar. Neymiş, haziran ayı çok sıcak oluyormuş. Hele Adana’da nasıl. Antalya ve Mersin de öyle. Neymiş haziran ayında sınavlar varmış. Arkadaş 2018’de erken seçim kararı aldığınızda haziran ayı pek güzeldi de şimdi sıcak mı oldu? 2018’de üniversite sınavlarının olduğu gün için seçim kararı aldığınızda öğrenciler umurunuzda değildi de bu sene mi aklınıza geldi? Haziran ayına çamur atmalarının farklı sebebi var. Halının altına süpürdükleri pisliklerin ortaya çıkmasından korkuyorlar. Döviz kurlarını haziran ayına kadar tutamayız diye korkuyorlar. Nebati’nin enflasyonu düşürdük yalanı patlar diye korkuyorlar. Verdikleri maaş zamları eriyip gidecek diye korkuyorlar. Çünkü kendileri de biliyor ki bu sözde ekonomik model işlemiyor.

Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "İstediğin kadar uğraş sandıktaki hazin sondan kurtuluş yok. İster yarın yapılsın, ister bir ay sonra, sandıkta senin için emeklilikten başka bir seçenek yok. Sana bir dost tavsiyesi: Yancılarınla, kafa kafaya verip, hesap yapacağınıza son 5 ayında, giderayak, doğruları yapmak için çaba sarf et. Cumhurbaşkanlığın kötü geçti, bari jübilen güzel olsun. Küstürdüğün milletimizin oyunu alman, bu saatten sonra, çok zor ama hiç olmazsa, gönlünü almak için, biraz çaba göster" diyerek seslendi.

“AK Parti ve küçük ortağından destek bekliyoruz”

İYİ Parti lideri, özel okul ücretlerine yüzde 65’lik zam yapılmasının öngörüldüğünü ifade ederek TBMM’ye verdikleri bir kanun teklifi için partilerden destek istedi:

Teklifimiz hayata geçerse devletin özel okul öğretmenlerinden aldığı SGK primi ve vergilerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanacak. Böylece özel okullardaki öğretmenlerimize de devlet okulları seviyesinde ücret ve sosyal yardımlar sağlanarak öğretmenlerimizin enflasyonun altında maaş almasının önüne geçilecek.

Ayrıca hem velilerin üzerindeki yükün bir nebze de olsa hafifletilmesi için hem de atama bekleyen öğretmenlerimize çalışma imkânı sağlanması için özel okullardaki KDV’nin de tamamen kaldırılmasını öneriyoruz. Bu vesileyle kanun teklifimize başta AK Parti ve küçük ortağı olmak üzere meclisteki tüm partilerin desteğini bekliyoruz.

 

“Geri gönderme anlaşmasını gerekirse gözden geçireceğiz”

Akşener, “cumhuriyet değerlerinden haz etmeyen, demokrasiye inanmayan, kurumların bağımsızlığına saygı duymayan, temel özgürlükleri sürekli aşındıran ucube bir yönetim anlayışının Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri ilerletmesinin mümkün olmadığını” dile getirerek şunları kaydetti:

Bırakın ilişkileri ilerletmeyi bu liyakatsiz ekip, AB ile ilişkilerimizde ülkemizin haklarını ve milletimizin çıkarlarını, korumaktan bile aciz… Nitekim, bunun en yakıcı örneğini sığınmacılar konusunda yaşadık. Yaşamaya da devam ediyoruz… Sığınmacılar konusunda Avrupa ülkelerinin takındığı tavır sürdürülebilir değildir.  Biz İYİ Parti olarak AK Parti’nin yapamadığını yaparak AB ülkeleri ile mutabakata varıp, bu adaletsiz bakışı düzelteceğiz.  Geri gönderme anlaşmasını da, gerekirse yeniden gözden geçireceğiz.

"Esad ile görüşülmesini doğru buluyoruz"

Son günlerdeki Şam-Ankara yakınlaşmasını değerlendiren Akşener, "Esad ile görüşmesini çok doğru buluyoruz. Bizim birinci derecedeki sınırlarımızdaki devletlerle sadece ekonomik coğrafya üzerinden tanımladığımız takdirde yapacağımız işbirliğinin, dostluk ilişkisinin getirdiği rakam 7 trilyon dolar. Bizim satabileceğimiz müthiş bir bilgi birikimimiz var. Siz her biri ile kavga edip, üstüne üstlük bir de Türkiye’yi sığınmacı haline getirdi. Günün sonunda ne işe yaradı?" yorumunu yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU