CHP ve İYİ Parti, 2 milletvekilinin fezlekelerinin görüşüleceği toplantıya katılmama kararı aldı: Tiyatroya alet olmayız

CHP'li Özel "Verilecek tek bir milletvekilimiz, onların karşısına çıkıp onları meşrulaştıracak bir tek kelimemiz yok" derken İYİ Partili Dervişoğlu ""Benzer suçlardan hakkında fezlekesi olan çok sayıda AK Parti milletvekili var" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, İYİ Parti’nin grup başkanvekilleriyle bugün yaptıkları toplantıda, Ali Mahir Başarır ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinin görüşüleceği yarınki Karma Komisyon toplantısına katılmama kararı aldıklarını duyurdu.

"MHP ile el ele diz dize otursunlar"

AK Parti'nin aldığı kararla "Meclis gündeminin allak bullak olduğunu" belirten Özel şunları kaydetti:

Adalet ve Kalkınma Partisi, saraydan gelen bir talimatın Adalet ve Anayasa Komisyonlarının birleşimiyle çalışan Karma Komisyon Başkanı’na ulaşmasıyla İYİ Parti’den bir milletvekili Sayın Lütfü Türkkan ve partimizden bir milletvekilimiz Sayın Ali Mahir Başarır’ın dokunulmazlık dosyalarını diğer bin 700 dosyadan ayırıp, cımbızlayıp bir siyasi mühendisliğe hizmet etsin diye komisyon gündemine getirmeye karar verdiler.

Kendilerinin söylediğine göre ‘Mahkemeyi bastı’ diyorlar. Bütün mahkeme boyunca oturup, karar açıklanınca bu karara isyan etmek, ‘Böyle karar mı olur, yazıklar olsun’ deyip çıkmak daha ağır suç bunlardan. Neye göre? Sarayın tercihlerine göre. Türk Ceza Kanunu’na göre çok daha ağır suçlar beklerken çok daha hafif suçlar saraya göre daha büyük suçsa saray kendini kanunların üstünde, Anayasa’nın üstünde görüyor demektir.

Biz, oradaki bir tiyatroya alet olmayız, parça olmayız. Onlara verilecek tek bir milletvekilimiz, onların karşısına çıkıp onları meşrulaştıracak bir tek kelimemiz yok. Gitsinler, ittifak ortakları MHP’yle birlikte el ele, diz dize otursunlar ve iki milletvekilinin dokunulmazlığı üzerinden saray mühendisliğini sahneye koysunlar bakalım. Onları birbirleriyle baş başa bırakıyoruz.    

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Benzer suçlardan hakkında fezlekesi olan çok sayıda AK Parti milletvekili var"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaretinde konuya ilişkn açıklamalarda bulundu.

Komisyonda görüşecek fezlekelere ilişkin, öncesinde AK Parti grup yöneticileri ile görüşeceklerini kaydeden Dervişoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan da randevu taleplerinin söz konusu olabileceğini ifade etti. Dervişoğlu, "Benzer suçlardan hakkında fezlekesi olan çok sayıda AK Parti milletvekili var. Yani siz bir taraftan hakaret yüzünden bir milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmak isteyeceksiniz, diğer taraftan şerefli Türk polisine 'şerefsiz' diyen bir milletvekilinin dosyasını da sümen altında bekleteceksiniz. Bu hukuksuz ve adaletsiz tavrı meşrulaştırmamak adına İYİ Parti olarak yarın Karma Komisyon toplantısına katılmayacağız" değerlendirmesini yaptı.

 

 

 

ANKA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU