Cezayirli eski bakan ve cumhurbaşkanı adayı Meyhubi siyaseti bıraktı

Cezayir Cumhurbaşkanı adayı ve eski Kültür Bakanı İzzeddin Meyhubi siyasetten çekilerek, yazarlığa yoğunlaşacağını açıkladı

İzzeddin Muhibi siyasetten çekildiğini duyurdu / Fotoğraf: AFP

Cezayir'in eski Kültür Bakanı ve Cezayir'deki 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan İzzeddin Meyhubi, sosyal medyada yayımlanan bir bildiriyle siyasetten çekildiğini açıkladı.

Açıklama, Cezayir'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşık 2 yıl kala geldi.

Bu açıklama, Meyhubi'nin siyasi emelleri olduğu haberinin yayılmasının ardından ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un ülkenin cumhurbaşkanlığını ikinci dönem için devralma olasılığına ilişkin diğer raporların ardından yapıldı.

64 yaşındaki Meyhubi, "Son zamanlarda, birçok insan gibi, adım da benimle ilgisi spekülasyonların bir parçası olarak web sitelerindeki haberlerde göründüğünde dikkatimi çekti. Ancak çoğu haber önyargılı ve yanılgıları içerikleri yaymayı amaçlıyor. Onlardan kendimi temize çıkarıyorum. Siyasi ve parti çalışmalarından çekildiğim, bir kez daha kamuoyuna açıklıyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tebbun'un kazandığı Aralık 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olan Meyhubi, Mayıs 2020'de Demokratik Ulusal Birlik (RND) partisinin altıncı kongresinde artık parti içinde bir işi olmadığını ve kendini yazmaya adayacağını açıkladı.

Tebbun devamında, "Artık zamanımı yazmaya ayıracağım ve 40 yıl önce kariyerime başladığım edebi ve fikri çalışmalara devam edeceğim. Devletin varlığını inşa etmede ve çeşitliliğini artırmada temel oluşturan kültürel eyleme katkıda bulunacağım" ifadelerini kullandı.

Cezayirli gazeteci, yazar ve şair İzzeddin Meyhubi 1997'den 2002'ye kadar milletvekilliği yaptı. Ardından radyo ve Milli Kütüphane gibi kamu kurumlarında idarecilik ile Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika hükümetinde bakanlık pozisyonları arasında gidip geldi.

İletişim Bakanlığı'nı devraldığı dönemin sona ermesinin ardından Buteflika'nın istifa etmesinden 2 gün önce 2015'ten 31 Mart 2019'a kadar Kültür Bakanlığı yaptı.

 

 

Independent Türkçe, AP

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU