Musk'ın jetini takip eden hesap Twitter'a geri döndü

@ElonJet but Delayed artık gecikmeli paylaşım yapacak

Musk'ın yasağını kaldırdığı @ElonJetNextDay hesabını yaklaşık 13 bin 400 kişi takip ediyor (Reuters)

Elon Musk'ın özel jetini takip eden Twitter hesabı @ElonJet platforma geri döndü.

Genç bilgisayar programcısı Jack Sweeney'e ait hesap, halka açık uçuş verilerini kullanarak, Musk'ın da aralarında yer aldığı milyarderlerin jetlerinin konumlarını platformdan canlı yayımlıyordu.

Sweeney, hesabının adını @ElonJet but Delayed şeklinde değiştirdi ve artık paylaşımlarını 24 saat gecikmeli yapacağını söyledi.

ABD'deki Florida Merkez Üniversitesi'nde öğrenim gören Sweeney ile Twitter CEO'su Musk arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sweeney, 14 Aralık'ta hesabının askıya alındığını ama aynı gün yeniden aktifleştirildiğini söylemişti.

Bilgisayar programcısı, "Evet, geri döndüm" yazarak hesabının yeniden aktifleştirildiğini açıklarken, dakikalar sonra hesap tekrar askıya alınmıştı. Buna ek olarak Sweeney'nin kişisel hesabı (@JxckSweeney) da kapatılmıştı.

Musk, hesaptan paylaşılan konum bilgilerini kıllanan bir kişinin, oğlu lil X'in içinde olduğu arabayı takip edip önünü kestiğini savunmuştu.

Twitter CEO'su gerçek zamanlı konum verilerini paylaşan hesapların güvenlik tehlikesi yarattığı için kapatılacağını ama gecikmeli paylaşım yapanlara izin verileceğini duyurmuştu.

BBC'ye konuşan Sweeney ise yaşananların @ElonJet hesabıyla ilgili olmadığını savunmuştu.
 


Hesabı kapatması için para teklif etmişti

Musk ve Sweeney arasındaki tartışma, bu yılın başında ayyuka çıkmıştı. Ocakta Sweeney, özel jetini takip etmeyi bırakması için Musk'ın kendisine 5 bin dolar teklif ettiğini söylemişti.

Genç bilgisayar programcısı, karşı teklifte bulunarak 50 bin dolar ya da Tesla'da staj imkanı istediğini belirtmişti. Musk ise bunu kabul etmemiş ve Sweeney'i engellemişti.

Öte yandan teknoloji milyarderi, 6 Kasım'da Twitter'dan yaptığı açıklamada @ElonJet hesabını kapatmayacağını söylemişti.

Musk, "Aslında burada doğrudan bir kişisel güvenlik riski var. Fakat ifade özgürlüğüne bağlılığım, uçağımı takip eden hesabı yasaklamamamı gerektiriyor" ifadelerini kullanmıştı.



Independent Türkçe, Tech Crunch, Mashable

DAHA FAZLA HABER OKU