Milli Yol Partisi lideri Çayır: 6’lı masanın altında olduğunu iddia ettikleri şey Cumhur İttifakı’nın orta yerinde çıkıyor

Çayır, “Milli Yol Partisi, mayıs ayında yapılacak bir erken seçime dahi hazır durumda" ifadesini kullandı

Fotoğraf: Twitter

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, AKP’nin anayasa değişikliği teklifi için HDP’yi ziyaretine ilişkin “Daha dün, sayın Cumhurbaşkanı, sayın Bahçeli, ‘HDP PKK’dır. PKK ile iş tutan HDP ile yan yana duranlardır’ dedi. Bu konuda başka partileri suçladılar mı? Suçladılar. Çıkıyorlar duruma, menfaate göre Altılı Masa’nın altında olduğunu iddia ettikleri şey Cumhur İttifakı’nın orta yerinde çıkıyor. Adam oturmuş heyet halinde görüşüyor” dedi.
Çayır, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. "8-9 ayda Milli Yol Partisi, siyasi partiler yasasının barajını aştı. Milli Yol Partisi, mayıs ayında yapılacak bir erken seçime dahi hazır durumda" diyen Çayır, özetle şunları söyledi:

Türkiye’nin şu an eksikliğini hissettiği en önemli şey ilkeli duruştur. Türk siyaseti şu an güvensiz, siyasetçi güvenilmezse bunun tek bir sebebi var. Dün söyledikleri başka bugün söyledikleri başka. Daha dün, bir hafta önce, 20 gün önce sayın Cumhurbaşkanı, sayın Bahçeli ya da benzeri liderler çıkıp ‘HDP PKK’dır. PKK ile iş tutan HDP ile yan yana duranlardır’ dedi. Bu konuda başka partileri suçladılar mı? Suçladılar. ‘İş tutuyorsunuz, teröristler’ dediler mi? Dediler. Çıkıyorlar duruma, menfaate göre Altılı Masa’nın altında olduğunu iddia ettikleri şey Cumhur İttifakı’nın orta yerinde çıkıyor. Adam oturmuş heyet halinde görüşüyor. Bunlar ‘Kötüydü, teröristti, Kandil’di, görüşülmezdi’ diyenler ne oldu? Nasıl oluyor bu işler? Milleti ahmak yerine, enayi yerine koymaktır bu. ‘Biz ne dersek, millet inanır’ demektir. 

“Ülkeyi getirdikleri yeri görmezden gelip, ‘Yaparsak biz yaparız. Rüşveti önlersek biz önleriz. İşsizliği biz önleriz’ demeleri 20 yıl sonra Türk milletini koyun yerine koymaktır, koyun. 21 yıldır işsizliği niye önlemedin?” diye soran Çayır, “Adaleti niye ayakta niye tutmadın? 21 yıldır rüşveti niye önleyemedin ya. Niye önleyemedin? Çıkar siyasetinin varacağı yer burasıdır. Bugün sayın Erdoğan bu işin öncülüğünü yapıyor. Dün Demirel’di. Yarın bu sistem devam ederse başkaları yapar. Sonuç değişmez. Paramız yok pulumuz yok. Dayımız yok. Dışarıdan kimseden icazet almak için Amerika’dan Almanya’dan kimsenin kapısını çalmıyoruz” ifadesini kullandı.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU