Twitter, paralı mavi tikin yanına ücretsiz gri etiket getiriyor

Musk, paralı mavi tik tartışmasında çareyi ikinci bir etiket eklemekte buldu

Platformun mavi tikli mevcut doğrulama sistemi 2009'dan beri yürürlükte (Twitter)

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, paralı mavi tik tartışmasında çareyi ikinci bir etiket eklemekte buldu.

Şirketten dün gelen açıklamaya göre, tanınmış kişilere ait bazı hesaplara gerçek kişilere ait olduklarını vurgulamak için bir de gri etiket eklenecek.

Musk, hesapların gerçek olduğunu gösteren mavi tik sistemini, premium hizmeti Twitter Blue kapsamına almayı planlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hizmet için aylık 8 dolar ödemeyen kullanıcılar, mavi tiklerini kaybedecek.

Twitter Blue, kullanıcılara daha fazla görünürlük kazandırma ve daha az reklam görme gibi ekstra avantajlar da sağlıyor. Fiyatın satın alım gücü doğrultusunda ülkeden ülkeye değişmesi planlanıyor.

Öte yandan aralarında ünlü korku yazarı Stephen King'in de yer aldığı bir dizi tanınmış isim, Musk'ın bu planını beğenmedi ve mavi tik paralı olursa platformdan ayrılacaklarını açıkladı.

Bazı uzmanlar da mavi tik özelliğinin ücret karşılığında herkese açık hale gelmesiyle taklit hesapların ve sahteciliğin artabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Bunun üzerine Twitter Blue girişimine öncülük eden Esther Crawford, hükümetler, şirketler veya kamuya mal olmuş kişiler için "gri ve resmi bir onay işareti" geleceğini açıkladı:

Birçok kişi mavi onay işaretli TwitterBlue aboneleri ve resmi olarak doğrulanmış hesapları nasıl ayırt edebileceğini sordu. Bu yüzden 'resmi' etiketini getiriyoruz.

The Verge'ün haberine göre gri etiketi parayla edinmek mümkün olmayacak.

Ancak etiketin sadece ilgili kişinin profile girildiğinde mi görüleceği yoksa kullanıcıların anasayfalarında dolaşırken de resmi etiketi görüp görmeyeceği henüz belli değil.

 

Independent Türkçe, The Verge, AP

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU