Netflix'in Kanye West röportajındaki Nazi söylemlerini ve kadın düşmanı ifadelerini sildiği ortaya çıktı

"O gece konuşulanlar dürüstçe yansıtılmadı"

Programın 2. sezonuna Kanye West dışında Ellen DeGeneres, Melinda Gates gibi isimler de konuk olmuştu (Netflix)

Ünlü rapçi Kanye West'in 2019'da David Letterman'ın programında tartışma yaratacak ifadeler kullandığı ama Netflix'in bu bölümü söz konusu kısımları keserek yayımladığı ortaya çıktı.

West, 2019'da Letterman'ın ünlü isimlerle söyleşi yaptığı My Next Guest Needs No Introduction (Sıradaki Konuğumun Tanıtılmaya İhtiyacı Yok) programının 2. sezonunun ilk konuğu olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölümün yayımlanan kısmında West dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerini savunmuş, akıl sağlığından ve rapçi Drake'le arasındaki husumetten bahsetmişti.

Programın çekimine izleyici olarak katılan bazı kişiler, yakın zamanda kültür-magazin haber sitesi The Wrap'e konuştu ve West'in bazı önemli ifadelerinin Netflix bölümünde yer almadığını söyledi.

İzleyicilerden Noah Reich'a göre West, 2009'da sevgilisi Chris Brown'dan gördüğü şiddet için Rihanna'yı suçlamış ve Trump destekçilerinin Nazi muamelesi gördüğünü söylemiş.

Reich ayrıca West'in #MeToo hareketine kurban gitmekten korktuğunu belirttiğini anlattı ve devam etti:

#MeToo hareketini Hollywood'a "bir grup güçlü kişinin" soktuğunu söyledi. Muhtemelen Yahudileri kastediyordu.

Kendini Larry F olarak tanıtan bir başka izleyici de bu kısımların kesilmesini doğru bulmadığını ve Netflix'te yayımlanan West bölümünün "o gece konuşulanları dürüstçe yansıtmadığını" söyledi.

Letterman'ın yapım şirketi ise bölümün başta çok uzun olduğunu ve bazı kısımları kesmek zorunda kaldıklarını belirterek yaptıkları düzenlemeyi savundu.
 


Netflix de yapım şirketine benzer bir açıklama yaptı ve söyleşinin kısaltılması gerektiğinden bazı yerleri attıklarını belirtti.

West'in iş anlaşmaları son dönemdeki ırkçı ve Yahudi düşmanı açıklamaları yüzünden peş peşe feshedilmişti.

Forbes, büyük tepki toplayan ve itibarını yitiren West'in net servetinin son gelişmelerden sonra 2 milyar dolardan 400 milyon dolara düştüğünü açıklamıştı. 

 

Independent Türkçe, The Wrap, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU