Süper Lig'de derbi zamanı... "Beşiktaş'ı etkilemez ama Galatasaray'ın kazanacağı-kaybedeceği şeyler çok değerli"

Süper Lig'in 13. haftası Galatasaray-Beşiktaş derbisine sahne olacak. Spor yazarı Müslüm Gülhan, derbiyi Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş'ı konuk edecek / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 13. haftası Galatasaray-Beşiktaş derbisine sahne olacak.

Bu akşam 20.00'de Nef Stadı'nda oynanacak müsabakayı Halil Umut Meler yönetecek.

Meler'in yardımcılığını Mustafa Emre Eyisoy ile İbrahim Çağlar Uyarcan üstlenecek.

Galatasaray, Süper Lig'de geride kalan 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. 

Oynanan maçlarda rakip fileleri 14 kez havalandıran Okan Buruk'un öğrencileri kalesinde 9 gol gördü.

Sarı-kırmızılı takım, topladığı 21 puanla beşinci sırada bulunuyor.

 

 

Sezona Valerien Ismael ile başlayan ancak Şenol Güneş'le yola devam Beşiktaş ise çıktığı 12 müsabakanın 6'sını kazandı. 4 karşılaşmayı beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlılar 2 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

12 maçta 25 gol atarak ligin en golcü ikinci ekibi olan Beşiktaş, kalesinde 16 gole engel olamadı. Beşiktaş, 22 puanla dördüncü sırada konumlanıyor.

Güneş 2'de 2, Buruk ilk derbi galibiyetini hedefliyor

Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen iki takımın mücadelesinde teknik adamların performansı da merak ediliyor.

 

 

Beşiktaş'ta ikinci dönemine geçen hafta başlayan Şenol Güneş, takımıyla çıktığı ilk müsabakada Ümraniyespor'u 5-2 mağlup ederek takımın üstündeki kara bulutları dağıtmayı başardı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise antrenörlük kariyerindeki ilk derbi maçına Beşiktaş karşısında çıkacak.

Buruk, kariyerinin ilk derbisinden galibiyetle çıkarak hem liderle aradaki farkın kapanmasını hedefliyor.

"Okan Buruk için risk teşkil eden bir maç"

Spor yazarı Müslüm Gülhan, Galatasaray-Beşiktaş derbisini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Dev derbi öncesi Galatasaray'ın gol yollarındaki sorunlarına dikkat çeken Gülhan, "Maça kazanacaklar-kaybedecekler üzerinden baktığımızda özellikle Okan Buruk için risk teşkil eden bir maç" dedi. 

 

Müslüm Gülhan.jpg.jpeg
Müslüm Gülhan / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Galatasaray'ın sezon başında yaptığı önemli transferlere rağmen beklenenin altında kalındığını dile getiren Gülhan, "Beklenen kadro bütünlüğünü ve taktiksel bütünlüğü bir türlü sağlayamadı. Kadroda kopuşlar var. Seferovic'in geldiği zamanla şu zamanı arasında çok büyük fark var. Gomis'le rekabet ortamında sürekli tedirgin oldu. Özgüvenini kaybetti. Antrenör rekabette iki oyuncu için de aynı koşulları sağlamalı. Böyle olmadığı için burada problem yaşıyor. O yüzden Galatasaray etkilenecek takım burada" diye konuştu. 

"Güneş yeni geldi, o yüzden bir toleransı var" 

Beşiktaş'ın ise Şenol Güneş'le kazanılan ilk maçın ardından ikinci sınava çıkacağını hatırlatan Gülhan, şu ifadeleri kullandı:

Beşiktaş değil çünkü Şenol Güneş yeni geldi. Şimdi ikinci maçına çıkıyor. Çebi başkan olduğundan beri gündemde olan bir teknik direktördü. Hatta Sergen Yalçın'la anlaştığında da 'Keşke Şenol Hoca ayrılmasaydı' deniliyordu. Ben hala aynı düşüncedeyim. Sergen Yalçın gibi bir değer Beşiktaş'ta dururken Şenol Güneş ile anlaşmak bence doğru bir hamle değil. Netice itibariyle Güneş geldi. O yüzden onun elinin bir toleransı var. 

"Beraberlik Beşiktaş için iyi skor olur ama Galatasaray'ı kurtarmaz" 

Derbi maçta Beşiktaş'ın önceliğinin puan almak olması gerektiğini düşünen Gülhan, "Şampiyonluk hedefi için oynuyorsa burada puan almak önemli. Beraberlik Beşiktaş için gayet iyi bir skor olur. Ama Galatasaray'ı beraberlik de kurtarmaz. Muhakkak galip gelmesi gerekiyor. Bu hem Okan Buruk, hem takım hem de kendi evinde oynayacağı bir derbi için gerekli. 

 

 

"Sorun Buruk'u bağlıyor, Güneş yıllardır bu tür derbilere çıkıyor" 

Beşiktaş'ın Güneş yönetiminde daha önce iki kez çıktığı Nef Stadı'nda hiç yenilmemesin siyah-beyazlı kulüp için avantaj, sarı-kırmızılılar içinse dezavantaj oluşturacağını belirten Gülhan, şöyle konuştu:

Şenol Güneş için bir avantaj teşkil edebilir. O psikolojiyi biliyordur. Okan Buruk için zaten var olan ve olumsuz giden bir süreç var. Bu derbiden muhakkak galip gelmesi gerektiğini düşünüyor. Bu durum bir şekilde üzerinde baskı oluşturur. Okan Buruk kriz yöneten bir teknik direktör konumunda değil, krizin de parçası oluyor. Burada mağlup duruma düşse bile kontrolü elinde tutmalı. Hamleleriyle oyunu kendine çevirecek iradeyi 90 dakika göstermeli, sakin kalmalı. Buradaki sorun Okan Buruk'u bağlıyor. Şenol Güneş yıllardır bu tür derbi maçlara çıkıyor. Alışık olduğu bir ortam.

 

Okan Buruk - AA.jpg
Okan Buruk / Fotoğraf: AA

 

"Mağlubiyet Beşiktaş'ı etkilemez ama Galatasaray'ın kazanacağı-kaybedeceği şeyler değerli"

Maç skorunun Galatasaray açısından daha büyük önem taşıdığını düşünen Gülhan, sözlerini şöyle noktaladı:

Alınacak olumsuz skor Beşiktaş'ı etkilemez ama Galatasaray'ı etkiler. Çünkü Fatih Terim üzerinden dönen bir tartışma var. Öyle ya da böyle Okan Buruk'un üstünde bir 'Fatih Terim' gerçeği var. Kamuoyu her olumsuzlukta ismini anıyor. Beşiktaş'ta da Şenol Güneş öyleydi şimdi Okan Buruk'un üstünde de Terim var. Her an böyle bir hamle gelme tedirginliği de var açıkçası. O yüzden Galatasaray'ın kazanacağı kaybedeceği şeyler çok değerli. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU