Canan Kaftancıoğlu hakkında Fahrettin Altun'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 4 aya kadar hapis istendi

Fahrettin Altun’un avukatları, Kaftancıoğlu’nun mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti

Fotoğraf: ANKA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 14 Nisan 2020 tarihinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Üsküdar’daki evinin yanında usule aykırı yapılaşma olduğuna dair kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili açıklama yapmıştı. Bu açıklama nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya bugün devam edildi. Kaftancıoğlu'nun katılmadığı duruşmada, tarafların avukatları hazır bulundu.

Fahrettin Altun’un avukatları, mahkemedeki beyanlarında şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Altun’un Üsküdar’daki eviyle ilgili birtakım açıklamalarda bulunduğunu, bu açıklamada Altun’a yönelik “Kaçak iş yapmak, kaçak işler peşinde koşmak, dolandırıcılık, görevden dolayı nüfuzu kullanmak” şeklindeki söylemlerin düşünce açıklaması kapsamında dile getirilmesinde zorunluluk bulunmayan, incitici ve tahkir edici söylemler olduğunu değerlendirdi.

"Eylem sabit görüldü"

Mütalaada, ifade özgürlüğünün mutlak ve sınırsız olmadığı, bu hak kullanılırken bireylerin hak ve özgürlüklerini ihlal edecek tutum ve davranışlardan kaçınılmasında zorunluluk bulunduğu belirtildi. Devamında ise Kaftancıoğlu’nun yapılan paylaşımları kabul ettiğine yönelik ikrarı doğrultusunda eylemin sabit görüldüğü kaydedildi.

Altun'un avukatları mütalaaya katıldı

Savcılık, Canan Kaftancıoğlu’nun, Fahrettin Altun’a yönelik ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret etmek’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Altun’un avukatları, mütalaaya katıldıklarını belirtti ve Kaftancıoğlu’nun mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti. Kaftancıoğlu’nun avukatı ise mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme, Kaftancıoğlu’nun avukatına mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı 11 Ocak 2023 tarihine erteledi.

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU