Ticaret Bakanı Muş: Son yılları saymazsak AK Parti döneminde enflasyon ortalaması yüzde 8-9 civarındadır

"Son dönemlerde enflasyonda bir artış var"

Fotoğraf: AA

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, resmi olarak yüzde 80'in üzerinde açıklanan enflasyonla ilgili olarak “Son yılları saymazsanız, ortalaması yüzde 8-9 civarındadır" dedi.

Muş, dün Bingöl’de bir dizi ziyarette bulundu. Ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Muş, burada partililerle bir araya geldi. 

Muş burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Şimdiye kadar bizim arkamızda dimdik bu millet durdu ve biz onlardan beş yılda bir yetki istiyoruz. AK Parti döneminde enflasyon, alındığı yerlerden tek haneli seviyelerde tutuldu. Son yılları saymazsanız, ortalaması yüzde 8-9 civarındadır. Tek haneliye indirmiştik, son dönemlerde enflasyonda bir artış var. Türkiye’nin etrafındaki çembere bakın, yaşanan gelişmelere, yaşanan olumsuzluklara, istikrarsızlıklara rağmen büyümesini sürdürmeyi başarmış bir ülke.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kavcıoğlu da “son 10 günü çıkarmıştı”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu da Muş’un ifadelerine benzer bir açıklamayı temmuz ayında yapmıştı.

Kavcıoğlu’nun 28 Temmuz’da gündem olan ifadeleri şöyleydi:

Dünyada resesyonun konuşulmadığı tek ülke Türkiye. Tüm dünya resesyondan etkilenecektir, ancak buna en az tepki verecek ülke Türkiye'dir. Dünyadaki gelişmeler bizi etkiliyor, son 10 günü çıkardığımızda son bir ayda en az değer kaybeden para birimi Türk lirası.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU