İmamoğlu: Çalışma arkadaşım Tayfun Kahraman ve tüm Gezi tutsaklarına özgürlük istiyoruz

İmamoğlu, "Tayfun Kahraman kardeşim ve onunla birlikte şu anda ne yazık ki tutsak halde hapiste olan tüm arkadaşlarımı bir an önce özgürlüklerine kavuşması için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi davasından hapse atılanlara özgürlük çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabından "Adalet elbet yerini bulacak, hukuksuzluk son bulacak. Çalışma arkadaşım Tayfun Kahraman ve tüm Gezi tutsaklarına özgürlük istiyoruz" notuyla paylaşan İmamoğlu şunları kaydetti:

Gezi tutsaklarına özgürlük. Aslında, bunu şu anda Türkiye’mizde, 2022’de söylemek çok üzücü, utanç verici. Tayfun Kahraman kardeşim ve onunla birlikte şu anda ne yazık ki tutsak halde hapiste olan tüm arkadaşlarımı bir an önce özgürlüklerine kavuşması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Ülkemizde adaletimizin en üst seviyede sağlandığı günlerde bu tür hukuksuzluklar, adaletsizlikler ortadan kalkacak. Umutla 2023’teki değişime bakıyorum. Ama umarım, ülkemizdeki yargıçlar, savcılar önlerine geldiğinde bunun ne kadar adaletsiz bir dosya olduğunu, ne kadar adaletsiz bir yargılama olduğunu göreceklerdir. Tüm arkadaşlarıma ve sevgili Tayfun kardeşime bir an önce özgürlük diyorum.

Gezi Parkı eylemlerini finanse ve organize etmekle suçlanan sanıkların yargılandığı davada iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verilmişti.

Tayfun Kahraman tutuklandığında, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme daire başkanıydı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU