Cumhuriyet yazarı: Kılıçdaroğlu'nun hesap hatası

“Kılıçdaroğlu başta CHP tam kadro TBMM’de olsa, belki yine sansür yasasını engelleyemezdi ama mücadelesiyle Türkiye’yi ayağa kaldırır ve seçim öncesinde inisiyatif elde ederdi”

Fotoğraf: CHP

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Mehmet Ali Güller, TBMM’de “dezenformasyon yasası” görüşülürken ABD’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Güller, bugünkü köşe yazısında CHP liderinin konu hakkındaki eleştirilere verdiği “Saray, TBMM’deki çoğunluğuyla yasayı nasıl olsa geçirecekti” şeklindeki yanıtın CHP adına vahim olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İktidarın sayı üstünlüğü nedeniyle TBMM’de mücadeleyi gereksiz görmek, demokrasi anlayışına da aykırıdır. Nasılsa yasayı geçirecekler diyerek tasarının yasalaşmasına karşı mücadele etmemek CHP’nin ana muhalefet partisi olma görevini yerine getirmemesi demektir” yorumu yapan Güller, özetle şunları yazdı:

Sansür yasası gibi çok önemli bir hamlenin, TBMM’de sadece 70 AKP ve MHP’li vekilin oyuyla kolayca geçebilmiş olması, önümüzdeki seçim açısından derslerle doludur.

Bu kolaylığın birinci nedeni CHP’nin “sayısal üstünlükleri var, nasılsa yasayı çıkarırlar” demesiydi ama aynı süreçte CHP’nin “türbana yasallık” arayan çizgisi ve ABD ziyareti de ikinci ve üçüncü nedenler oldu. Yani üç hatayla neo-Abdülhamitçi AKP’nin Abdülhamit düzeninde bile olmayan bir sansürcülüğü getirmesinin yolunu kolaylaştırdılar.

Kılıçdaroğlu başta CHP tam kadro TBMM’de olsa, belki yine sansür yasasını engelleyemezdi ama mücadelesiyle Türkiye’yi ayağa kaldırır ve seçim öncesinde inisiyatif elde ederdi.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU