Türk temsilcileri Avrupa haftasında: Fenerbahçe ve Başakşehir liderlik, Trabzonspor ve Sivasspor gruptan çıkmak için sahada

Avrupa Ligi'nde AEK Larnaca-Fenerbahçe, Trabzonspor-Monaco müsabakaları oynanacak. Konferans Ligi'nde ise Başakşehir, RFS'yi konuk ederken, Sivasspor Ballkani deplasmanına çıkacak. Karşılaşmalar, takımların Avrupa'daki ilerleyişi için kritik önem taşıyor

Fenerbahçe ile Trabzonspor Avrupa Ligi, Başakşehir ve Sivasspor Konferans Ligi'nde sahneye çıkıyor / Fotoğraf: AA

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki önemli organizasyonları UEFA Avrupa Ligi ile Konferans Ligi'nde Türkiye'den 4 ekip puan mücadelesi verecek. 

Müsabakaların tamamı 13 Ekim Perşembe günü oynanacak. Avrupa kupalarındaki dördüncü hafta maçları, Türkiye'nin UEFA Ülkeler Sıralaması'ndaki yeri için de büyük önem taşıyor.

Bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden takımların ülke puanına yapacakları katkılar, gelecek yıllarda Türk ekiplerinin bu arenada yer alma sayısında belirleyici olacak.

Sıralamada sezona 20. sırada başlayan Türkiye, eleme turları sonrası İsrail'in de gerisine düşerek 21. basağa inmişti.

 

 

Bu sezon 5 bin 400 puan toplayan Türk takımları, 4. maçlar öncesi 25 bin 700 puana ulaşarak 18. sıraya yerleşti.

UEFA sıralamasında Türkiye'nin en yakın rakipleri Danimarka 25 bin 825, organizasyonlardan men edilen Rusya 26 bin 215, Ukrayna ise 26 bin 900'da. 14. sıradaki İsviçre'nin ise 27 bin 425 puanı bulunuyor.

Danimarka ve Ukrayna'nın 3'er takımı Avrupa'da yoluna devam ederken Rusya'nın hiçbir kulübü organizasyonlarda yer almıyor. İsviçre, Avrupa kupalarında 2 takımla temsil ediliyor. 

Fenerbahçe liderliğini korumak istiyor

Avrupa Ligi B Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe, Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi AEK Larnaca'ya AEK Arena'da konuk olacak. Müsabakayı olonyalı hakem Pawel Raczkowski idare edecek. 

Avrupa Ligi grubundaki ilk maçında sahasında Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup eden Jorge Jesus'un öğrencileri, ikinci maçta Rennes deplasmanından 2-2'lik beraberlikle döndü.

 

 

Geçen hafta oynanan 3. karşılaşmada AEK'yı ağırlayan sarı-lacivertliler, rakibini 2-0 mağlup ederek önemli bir avantaj elde etti.

Avrupa'daki ilk maçında sahasında Rennes'e 2-1 yenilen AEK, Dinamo Kiev'i deplasmanda 1-0 mağlup etti.

B Grubu'nda Fenerbahçe 7 puan ve +1 averajla zirvede yer alıyor. Rennes'in 2. olduğu grupta AEK 3 puanla üçüncü sırada. Son sıradaki Dinamo Kiev'in puanı bulunmuyor.

Sarı-lacivertliler müsabakada galip gelmesi halinde kalan maçlarına bakılmaksızın üst tura yükselmeyi garantileyecek. 

 

 

Trabzonspor, sahasında galibiyet arayacak

Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, H Grubu'ndan çıkabilmek için kritik virajda.

Trabzonspor'un, Fransa temsilcisi Monaco'yu konuk edeceği maçın hakemi Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Jakob Kehlet olacak.

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag'a elenerek Avrupa Ligi'nde doğrudan gruplara kalan bordo-mavililer, üç müsabakayı geride bıraktı.

H Gurubu'na 3-2'lik Ferencvaros yenilgisiyle başlayan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, takip eden müsabakada sahasında Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Monaco ise Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında deplasmanda Kızılyıldız'ı 1-0 mağlup ederken, Ferencvaros'a sahasında 1-0 kaybetti.

İki takım arasında geçen hafta oynanan grubun üçüncü karşılaşmasını ev sahibi Monaco 3-1 kazandı. Kızılyıldız ise Ferencvaros'u 4-1 mağlup etti.

H Grubu'nda Ferencvaros ve Monaco 6 puanla liderliği paylaşıyor. 3'er puanlı takımlardan Trabzonspor üçüncü, Kızılyıldız 4. sırada.

Bordo-mavili ekip, gruptan çıkma şansını sürdürmek için öncelikle rakibini mağlup etmesi gerekiyor. Abdullah Avcı'nın öğrencileri rakibiyle berabere kalır, Kızılyıldız da Ferencvaros'u bir kez daha mağlup ederse son sıraya gerileyecek. 

Grubu üçüncü sırada bitiren takım Konferans Ligi'nde yola devam ederken son sırada kalan ekip için Avrupa defteri kapanacak.

 

 

Başakşehir dolu dizgin devam ediyor

Süper Lig'de oynadığı 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberlikle Avrupayoluna namağlup ve lider olarak devam eden Başakşehir, Avrupa'da da bu serisini sürdürmek istiyor.

Başakşehir, Konferans Ligi'nde Letonya temsilcisi Rigas Skola'ya (RFS) konuk olacağı müsabakada Malta Futbol Federasyonu'ndan Philip Farrugia düdük çalacak.

Grubundaki ilk maçında deplasmanda Hearts'ı 4-0 mağlup eden Emre Belözoğlu'nun öğrencileri, Fiorentina ile oynadıkları ikinci maçı 3-0 kazandı.

Letonya ekibi RFS, Fiorentina deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönerken ikinci maçta Hearts'a 2-0 yenildi.

İki takım arasında geçen hafta oynanan grubun üçüncü müsabakası 0-0 beraberlikle sona erdi. Fiorentina ise deplasmanda Hearts'ı 3-,'la geçti. 

İstanbul ekibi A Grubu'nda 7 puanla zirvede. Puanını 4'e çıkartan Fiorentina 4 puanla ikinci sırada. Hearts' 3 puanla üçüncü sırada konumlanırken son sıradaki RFS'nin 2 puanı bulunuyor.

Başakşehir, Türkiye'nin Avrupa'daki temsilcileri arasında en rahat konumdaki ekip olarak ön plana çıkıyor.

Turuncu-lacivertliler, RFS'yi mağlup etmesi durumunda bir üst tura yükselmeyi garantileyecek. Beraberlik halinde ise kalan maçlarda alınacak sonuçlara göre üst tura çıkma hesapları yapılacak.

 

 

Sivasspor'un grubunda tüm puanlar eşit

Süper Lig'de ilk galibiyetini 9 hafta sonra alan Sivasspor, Avrupa serüveninde kritik öneme sahip Ballkani maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Sivasspor'un Kosova temsilcisi Ballkani'ye konuk olacağı karşılaşmayı Avusturyalı hakem Manuel Schuettengruber yönetecek.

Konferans Ligi G Grubu'ndaki ilk maçında Slavia Prag'la 1-1 berabere kalan Rıza Çalımbay'ın öğrencileri, Cluj deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönerek bu sezon resmi maçlardaki ilk galibiyetini almıştı.

Ballkani ise sahasındaki Cluj beraberliğinin ardından konuk olduğu Slavia Prag'a 3-2 yenildi.

 

 

Avrupa kupalarının üçüncü maçı için geçen hafta Sivas'ta karşı karşıya gelen ve gol düellosu şeklinde geçen müsabaka konuk ekibin 4-3'lük üstünlüğüyle tamamlandı.

G Grubu'nda mücadele eden 4 takımın da 4'er puanı bulunuyor.

Ballkani maçı, Sivasspor'un gruptan çıkabilmesi için kritik önem taşıyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU