Ümit Özdağ: Mehmet Ali Çelebi mayıs ayında Zafer Partisi'ne gelecekti

"Memleket Partisi’nden ayrıldıktan sonra kendisiyle 3 defa Anadolu Kulübü’nde sohbet ettik. Ben Zafer Partisi’ne davet etmiştim. O da kabul etmişti."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ  FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılmasını da değerlendirdi. Özdağ, "Hem Atatürk’ün askeri hem de Erdoğan’ın milletvekili olunmaz" ifadesini kullandı.

"Erdoğan’ın en büyük siyasal rakibi Mustafa Kemal Atatürk’tür"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ şöyle devam etti:

Erdoğan’ın en büyük siyasal rakibi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Erdoğan 20 yıldan bu yana Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyetin temellerini adım adım yıkmıştır. Bu yıkış sürecinde FETÖ adlı casusluk ve terör örgütüyle iş birliği yapmıştır. Bu yıkım sürecinde PKK’yla İmralı’da anayasa yazmıştır ve 15 Temmuz sonrasında da FETÖ’yle sonlandırdığı ilişkinin yerine devleti diğer tarikat ve cemaatlerin eline teslim etmiştir. 4 bin senelik Türk tarihinde ilk defa devlet bir cemaatler ve tarikatlar federasyonu haline gelmiştir. Erdoğan hâlâ Atatürk’ün kalan mirasıyla da mücadeleye devam etmektedir. 

Şimdi bir eski asker, emekli üsteğmen ama bence artık o niteliğini de yitirmiştir. Her üniforma giyeni asker kabul etmemek lazım. Asker olmak için Atatürk’ün askeri olmak lazım. O üniformayı çıkarttı Erdoğan'ın yanında yer aldı. Benim siyasette büyük hayal kırıklarımdan bir tanesidir

"3 defa sohbet ettik"

Mehmet Ali Çelebi ile 3 kez görüştüklerini açıklayan Özdağ, "Memleket Partisi’nden ayrıldıktan sonra kendisiyle 3 defa Anadolu Kulübü’nde sohbet ettik. Ben Zafer Partisi’ne davet etmiştim. O da kabul etmişti. Mayıs ayında geleceğini söylemişti. Ama Zafer Partisi arkadaşa ağır geldi" diye konuştu.

 

 

Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU