Nebati'den "epistemolojik kopuş" eleştirilerine: Havuzunuzda çırpınmaya devam edin

"Siz manipülatif, spekülatif, yalan dolan, hezeyanlarla sözlerinizi devam ettirin"

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomiyle daha fazla önem kazanmaktadır” şeklindeki ifadelerini eleştirenlere yanıt verdi.

Nebati, LC Waikiki Yalova Lojistik Merkezi Açılış Töreni'nde bir konuşma yaptı.

Bakan, özellikle sosyal medyada gündem olan ifadelerine üzeri kapalı bir şekilde yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz” diyen Nebati'nin ifadeleri şöyle:

 Bir habbe tanesinin tohum olarak toprakla buluşmasından bir başağa nasıl gelişini saatlerce, günlerce anlatacak bir tarım, çiftçi anlayışıyla dilimize vurur söylemlerimiz. Bir işçiyle otururuz, ekmeğimizi beraber paylaşırız. Bir iş adamıyla oturur, onunla beraber yürür, önündeki engelleri kaldırırız. Bir dar gelirliyle baş başa kaldığımızda 'seni çok iyi anlıyoruz' deriz. Enflasyon olduğu zaman onunla nasıl mücadele edeceğimizi iyi biliriz. Ülkenin 20 yılda nereden nereye geldiğini, sağladığımızı çok iyi bir şekilde ifade etmeyi beceririz ama hem alaylı hem de mektepli olarak bir üniversite hocasıyla da oturup konuşurken hangi dili nasıl ifade edeceğimizi de çok iyi biliriz.

Siz manipülatif, spekülatif, yalan dolan, hezeyanlarla sözlerinizi devam ettirin. Siz havuzunuzda çırpınmaya devam edin. Siz trollerinizle, takipçilerinizin sayısını artıracak her türlü işi yapın ama biz teorisinden de uygulamasından da ve çıktılarıyla da Türkiye Ekonomi Modeli'nin sadece Türkiye'ye değil, dünyaya büyük bir örnek teşkil edeceğini ve tüm dünyanın sancılı bir şekilde geçtiği bu dönemi en iyi şekilde geçeceğimizi biliyoruz.

 

AA, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU