BTP Genel Başkanı Baş: İçinizde kalan ukde anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ilk 3 maddesi olabilir mi acaba?

Baş, “Benim bildiğim anayasaya göre siz bu seçim cumhurbaşkanı adayı olamazsınız” ifadesini kullandı

Fotoğraf: ANKA

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Siz anayasa tanımıyorsunuz ama ‘anayasayı değiştireceğiz, içimizde ukde kaldı' diyorsunuz. Yahu siz bu anayasayı delik deşik edenler değil misiniz? İçinizde kalan ukde anayasanın değişemeyen, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ilk 3 maddesi olabilir mi acaba? Nedir sizin içinizde ukde kalan? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetim yapısının cumhuriyet olması mı” dedi.

Baş, ‘Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli’ konulu programı kapsamında Malatya’da konuştu. Baş, hükümetin 3Y (yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar) ile mücadele sloganıyla yola çıktığını hatırlatarak, “Bakıyorsunuz 20 senelik bir hükümet. Sizin planlamanız yolsuzluğu bitirmek ama Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük yolsuzluklarına sahne oldu. Sizin söyleminiz yoksulluğu bitirmek ama Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük yoksulluğunu yaşıyoruz. Sizin planlamanız yasakları kaldırmak ama 2. Abdülhamid'in istibdat döneminde dahi bu kadar yasak olmamıştı. Türk tarihinin en yasaklı döneminden geçiyoruz. Ama yol yaptılar” diye konuştu.

Baş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada yer alan, “İçimizde ukde kalan bir diğer konu yeni anayasadır” sözlerini de değerlendirdi. “Siz anayasayı tanıyordunuz da anayasayı mı değiştireceksiniz?” diye soran Hüseyin Baş konuşmasında şunları dile getirdi:

Mesela benim bildiğim anayasaya göre siz bu seçim cumhurbaşkanı adayı olamazsınız. Siz anayasa tanımıyorsunuz ama ‘anayasayı değiştireceğiz, içimizde ukde kaldı' diyorsunuz. Yahu siz bu anayasayı delik deşik edenler değil misiniz? Siz, ‘Anayasa Mahkemesi'ni tanımıyorum’ diyenler değil misiniz? Siz değil misiniz bu? İçinizde kalan ukde anayasanın değişemeyen, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ilk 3 maddesi olabilir mi acaba? Nedir sizin içinizde ukde kalan? Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetim yapısının cumhuriyet olması mı? Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti mi? Marşı mı? Demokratik oluşu mu? Nedir sizi rahatsız eden? Anayasanın geri kalan her şeyini değiştirdiniz. Bakın bu meseleye karşı duyarlı olacaksınız.

Baş’ın konuşması şöyle:

Yıl 2010. Anayasa Referandumuna gideceğiz dediler. Parti olarak maddeleri aldık baktık, neler var diye. HSK'nın yapısı değişiyor, Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değişiyor, birçok kurum esasında yok ediliyor. Çıktık sokak sokak, kapı kapı gezdik milletimize anlattık. O zaman ‘yetmez ama evet’ dediler. Biz de 'bunu değişirseniz demokratik krallık gelir, adalet diye kapı kapı dolaşırsınız, yarınlarınızı kaybedersiniz' dedik. Gittiler ‘evet’ dediler. Şimdi de durum ortada. Ben ODA TV'deki bir röportajımda, 'uzun bir zaman geçmeyecek bu anayasa tartışmasını getirecekler' dedim. Çünkü bunların derdini ben biliyorum. Bunların derdi ta 1920'lere dayanır. Bunların neyi değiştirmek istediğini ben biliyorum. Dolayısıyla önünüze bu konu geldiği zaman ayık olacaksınız. Eğer bir kez daha bunların tezgâhına düşerseniz elinizde ne cumhuriyet kalır ne bayrak kalır ne vatan kalır. Bu söylediğimi sakın unutmayın. Sanki yapamadıkları bir şey var ve anayasa bunlara engel oluyor, içlerinde ukde kalmış da onu değişecekler.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU