Akif Beki: Babacan'la paylaşılamayan eski enflasyon başarısı

“Merkez Bankası rezervleri erirken her ne kadar yoktu, Cumhurbaşkanı idiyse de enflasyon düşürülürken Erdoğan oradaydı, Başbakan’dı”

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a enflasyon üzerinden yaptığı çıkışı eleştirdi.

Beki, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın haftasonu İstanbul Ticaret Odası (İTO) toplantısında Babacan’ı ismini anmadan hedef aldığı konuşmayı hatırlatarak bir dizi eleştirisini gündeme getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Esasen bizdeki enflasyon da değil zaten, söylenmişti. AB ve ABD’deki enflasyonun, bizdeki fiyatlara pahalılık olarak yansıma sorunuydu.

Ama Rusya’da enflasyon var. Ve yıllık basın toplantısında Putin; faiz artırmasından hoşlanmasa bile merkez bankasına karışmadığını, aksi takdirde sonlarının Türkiye gibi olacağını belirtmişti.

Putin de Erdoğan’ın haklılığını sonunda kabullendi, dediğimize geldi demek ki.

Batı, bunu anlayana kadar kafasını çok duvarlara vuracak daha. Er geç Türkiye ekonomi modelinin başarısını görecek, direnmeyi bırakacaklar.

AK Parti’nin, enflasyonu bir dönem yüzde 6’lara düşürmesini sahiplenmeye kalkanlar, çıkabiliyor. DEVA lideri Babacan gibi.

Merkez Bankası rezervleri erirken her ne kadar yoktu, Cumhurbaşkanı idiyse de enflasyon düşürülürken Erdoğan oradaydı, Başbakan’dı.

Babacan’a, veciz bir dille çıkıştı. “Başbakan olur vermese sen ne yapabilirsin ya” diye. Kerameti kendinden bilmesine, dönemin bakanı olarak kendine paye çıkarmasına izin verecek değildi.

Paylaşılamayan bu enflasyonla mücadele başarısı, çok geride kaldı üstelik. Artık enflasyonla büyüme modelimiz, cümle aleme örnek ve rol modeli.

Bakan Nebati, boşa dil dökmüyor; Türkiye ekonomisinin yeni şahlanışını, dünya gıpta ile izliyor.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU