Tolga Şardan: Emre Olur'un yakalanmasından sonra neler yaşanabilir?

“Bir iddia var. Şöyle ki; kendisine yönelik diplomatik girişimlerden haberdar olan Peker, yakın zamanda yaşanması olası yeni süreçte, elindeki görüntü, kayıt, bilgi ve belgelerin bir kopyasını Olur'a teslim etmeyi planladı”

Fotoğraf: AA

T24 yazarı Tolga Şardan, hakkında organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker adına sosyal medyadan paylaşımlar yapan Emre Olur’un Türkiye’ye getirilmesi hakkında yazdı. Şardan, yazısında bir iddiaya yer vererek “Kendisine yönelik diplomatik girişimlerden haberdar olan Peker, yakın zamanda yaşanması olası yeni süreçte, elindeki görüntü, kayıt, bilgi ve belgelerin bir kopyasını Olur'a teslim etmeyi planladı” diye yazdı.

Şardan, bugünkü köşe yazısında “Peker'in ‘sağ kolu’ denebilecek Emre Olur’un Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye ‘sınırdışı’ edildiğini” hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şardan, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre 23 Mayıs 2021 günü Türkiye'yi terk ederek Kuzey Makedonya'ya geçen Olur'un, geçen hafta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gidişiyle birlikte yeni bir süreç başladı. EGM'nin açıklamasına bakıldığında Olur'un yurt dışına çıkışı Peker'in geçen yıl başlattığı sosyal medya paylaşımlarından üç hafta sonrasına denk geliyor.

Olur, Peker'in İçişleri Eski Bakanı Mehmet Ağar ve mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili seri atışlara başlamasıyla birlikte yasal yollardan Kuzey Makedonya'ya gitti. Olur, geçen hafta BAE'ye gidene dek Üsküp'te yaşadı.

Peker'in aynı zamanda maaşlı personeli olduğu bilinen Olur, Üsküp'te kaldığı dönem içinde kimi zaman Peker, kimi zaman da kendi adına sosyal paylaşımlar yaptı.

Olur, BAE'ye gitmek için doğrudan Üsküp'ten uçmak yerine önce karayolu ile Arnavutluk'a geçmeyi tercih etti. Buradan Dubai'ye uçtu.

Bu noktada; "Olur'un neden BAE'ye gitmesi gerekti?" sorusunun yanıtı önemli. Türkiye'nin hakkında ulusal yakalama kararı çıkarmasına rağmen Üsküp'te gözlerden uzak yaşayan Olur, neden Peker'in yanına geçmek istemesinin sebebi olmalı.

Sorunun yanıtını şimdilik bilmiyoruz ancak zaman içinde ortaya çıkacaktır.

Fakat bu konuda bir iddia var. Şöyle ki; kendisine yönelik diplomatik girişimlerden haberdar olan Peker, yakın zamanda yaşanması olası yeni süreçte, elindeki görüntü, kayıt, bilgi ve belgelerin bir kopyasını Olur'a teslim etmeyi planladı.

BAE yönetiminin Olur'a yönelik sınır dışı işlemi yapması, planı bozmuş olabilir. Olur'da söz konusu arşiv var mı? Bu da henüz bilinmiyor maalesef.

Dediğim gibi sıkça konuşulan iddia bu.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU