Davet geri çekildi: Beklenen resepsiyonda Prens Harry ve Meghan Markle olmayacak

Etkinliğe yüzlerce dünya lideri katılacak

Prens Harry ve Meghan Markle'ın diğer aile üyeleriyle arası Kraliyet görevlerinden istifa ettiğinden beri iyi değildi (Reuters)

Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinden önce Buckingham Sarayı'nda düzenlenecek resepsiyona davetleri geri çekildi.

Telegraph'ın aktardığına göre çift, Kral III. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla'nın yarın (18 Eylül) düzenleyeceği etkinliğe ilk başta davet edilmişti.

Fakat bunun ardından Sussex çiftine resepsiyonun sadece dünya liderlerine ve görevine devam eden Kraliyet üyelerine açık olduğu bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kraliçe'nin pazartesi günü yapılacak cenazesinden önce saraydaki resepsiyona katılacak yüzlerce ülke liderinin arasında ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta olacağından cenazede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek. Çavuşoğlu'nun saraydaki resepsiyona katılıp katılmayacağı ise henüz kesin değil.

Buckingham Sarayı'ndaki resepsiyon gösterişten uzak ve sakin bir anma etkinliği olacak.

2020'de Kraliyet görevlerinden istifa eden ve ABD'ye taşınan Prens Harry ve Meghan Markle, Kraliçe 8 Eylül'de öldüğü sırada hayır kurumu etkinlikleri için Britanya'daydı.

İlk Britanya planlarına Kraliyet üyeleriyle görüşmeyi dahil etmeyen Prens Harry ve Meghan Markle, Kraliçe'nin ölümünün ardından diğer aile üyeleriyle birlikte yas tutma etkinliklerine katıldı.

 

Independent Türkçe, Telegraph, PageSix

DAHA FAZLA HABER OKU