Londra Maratonu, 2023'te non-binary kategorisini de içerecek

23 Nisan 2023'te düzenlenecek kitlesel katılımlı yarış için başvuru formu dolduran koşucular ilk kez non-binary kategorisini seçebilecek

(Reuters)

Koşucular, gelecek yılki TCS Londra Maratonu'na ilk kez non-binary (ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki kimlikler için kullanılan tanım -ed.n.) olarak kayıt yaptırabilecek.

Londra Maratonu Etkinlikleri (LME), bu yılki yarıştan bir gün önce 1 Ekim'de başlayacak olan kitlesel katılımlı yarış için 2023 TCS Londra Maratonu başvuru formunu dolduranlara üç cinsiyet seçeneği sunulacağını doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat hepsi Dünya Atletizm kuralları altında faaliyet gösteren elit sporcu yarışları, Şampiyona ve Yaşa Uygun kategorileri, non-binary cinsiyet seçeneği sunmayacak.

Söz konusu adım bu hafta Boston Maratonu hakkında yapılan açıklamadan sonra geldi. Kovid pandemisinden itibaren ilk kez düzenlenecek simgesel yarış, takvimdeki geleneksel yerine geri dönüyor ve 23 Nisan Pazar günü düzenlenecek.

LME, bu hareketi "etkinliği dünyanın en çeşitli, en adil ve kapsayıcı maratonu yapma" niyeti olarak doğruladı.

TCS Londra Maratonu'nun etkinlik direktörü Hugh Brasher, "Bu, etkinliğimizi gerçekten kapsayıcı hale getirmek için yolculuğumuza devam ederken TCS Londra Maratonu için önemli bir adım" dedi.

Daha yapılacak çok şey olduğunu biliyoruz fakat bu tür değişiklikler TCS Londra Maratonu'nu herkese hitap eden bir etkinliğe dönüştürmedeki kararlılığımızı gösteriyor.

Boston Atletizm Derneği (BAA), non-binary sporcuların, maratonu mevcut eleme tahtasında non-binary bir katılımcı olarak tamamlamışlarsa giriş başvurusunda bulunabileceğini doğruladı.

Bu, BAA'nın non-binary katılımcılar için yeterlilik standartları oluşturmaya yönelik ilk adımı ve yayımladıkları açıklamada bu hareketi "birlikte öğrenme ve büyüme fırsatı" olarak doğruladılar.

Geçen yıl transseksüel olduğunu açıklayan ve Tokyo Olimpiyatları'nda ABD takımında yer almayı kıl payı kaçıran non-binary profesyonel 1 mil ve 1500 metre koşucusu Nikki Hiltz, bu hareketi övgüyle karşıladı.

Hiltz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yapılacak daha çok iş var ama non-binary koşucuların Boston Maratonu ve BAA tarafından kabul edilmesinden heyecan duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Geçen yılki Philadelphia Uzun Mesafe Koşusu, ABD'de non-binary bir bölüm oluşturan ve eşit para ödülü sunan ilk büyük yarış olmuştu.

Onu nisandaki Brooklyn Maratonu ve Half Maratonu izlemişti. Bu yarışlarda non-binary katılımcı olarak kaydolan 82 yarışmacı yarışı bitirmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU