Cumhuriyet yazarı: Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürk'ü seviyor

“Bugün Diyanet’in tepesinde oturan adamla, yardımcılarıyla, Din İşleri Yüksek Kurulu’nu işgal edenlerle Diyanet’i karıştırmazsak sorunu çözeriz!”

Fotoğraf: AA arşivi.

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, “Diyanet’in Atatürk’ü sevmediği” inancının yanlış olduğunu dile getirdi ve kurumun mevcut yönetimine tepki göstererek “Bugün Diyanet’in tepesinde oturan adamla, yardımcılarıyla, Din İşleri Yüksek Kurulu’nu işgal edenlerle Diyanet’i karıştırmazsak sorunu çözeriz!” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bursalı, bugünkü köşe yazısında Diyanet’in mevcut yönetimine tepkin gösterdi:

Bir yanlış inancı yıkalım.. Kim demiş Diyanet Atatürk’e karşı diye! Bugün Diyanet’in tepesinde oturan adamla, yardımcılarıyla, Din İşleri Yüksek Kurulu’nu işgal edenlerle Diyanet’i karıştırmazsak sorunu çözeriz! Koltuğu işgal eden kişi ve adamları, evet Atatürk ve arkadaşlarının kazandığı zaferler, doğumu, vefatı vb. söz konusu olduğunda tek kelime etmiyorlar. Bu açık ve seçik nefretin ifadesidir. 

Onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde doğup yaşayacaksın, varlığını kurtuluş ve kuruluşa borçlu olacaksın, bu barış ortamında anan ile baban rastlantısal olarak birbirlerini bulacak, evlenecekler, sen doğacaksın.. Bu düzen kurulmamış olmasaydı, varlığın bile söz konusu olmayacaktı… 

Ama bu ülke kurucularını yok sayacaksın. Bu ülkeye kötülük yapmanın bir yoludur bu. Hadi diyelim kör inanç, saplantılı beyinler, kişisel olarak sevmeyebilir, nefret de edebilir. Ama orada oturduğun koltuk, milletin koltuğudur. Yediğin para milletin parasıdır. Bu millet Atatürk’e saygı ve sevgi besliyorsa buna hürmet edecek ve milletin bu iradesi karşısında boyun eğeceksin.

Onun kurduğu Diyanet’in koltuğuna oturacaksın, bu milletin vergileriyle maddi ve manevi besleneceksin, yüz milyarları harcayacaksın, ama Atatürk sevgisinde birleşen bu milletin de iradesini yok sayacaksın. Hayır, bin kez hayır!

Bursalı yazısında Diyanet’in Atatürk’ün doğumunun 125. yılında yayımladığı bir kitaptan bazı alıntılar da paylaştı.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU